+ művészet & politika

Jelentős támogatást vont el a főváros a Budapesti Fesztiválzenekartól, ezért több tucat koncertjüket törölték

fischer iván

Fischer Iván: Minden koncertet meg szeretnék tartani, egyet sem lemondani, de most, a zenekar hosszútávú biztonsága érdekében, nem tehetünk mást.

Keresés a weben

– 200 millió forintot vontak el a Budapesti Fesztiválzenekar finanszírozásából, most a szezon közepén, hirtelen módon, mindenféle konzultáció, tárgyalás, megbeszélés nélkül – mondja Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója egy ma közzétett videóban.

Ezektől a koncertektől fosztja meg Budapestet a főváros vezetősége:
• 30 hangszerkóstolótól az iskolákban, ahol a BFZ zenészei segítik a gyerekek hangszerválasztását
• 10 gyerekopera előadástól
• 3 nagyzenekari hangversenytől a Müpában
• 10 idősek otthonában tartott hangversenytől
• a decemberi éjféli koncerttől
• 3 templomi hangversenytől, amelyet elhagyatott, vidéki zsinagógákban tartottak volna
• 3 hátrányos gyerekeknek szervezett koncerttől
• 1 külföldi turnétól

Engedjék meg, hogy ezt a döntést ne kommentáljam

– mondja Fischer Iván a videóban.

Épp ezért a zenekar május 7-re nagyszabású flashmobot szervez Budapest egyik főterére. A támogatók mellé Tarlós István főpolgármestert is meghívják.

 (…) Minden koncertet meg szeretnék tartani, egyet sem lemondani, de most, a zenekar hosszútávú biztonsága érdekében nem tehetünk mást. Budapest többet érdemel, olyan városvezetést, amely jó gazdaként gondoskodik a város kultúrájáról. Szeretjük Budapestet, és tudjuk, hogy Budapest is szeret minket. Nagyon sokan akarnak segíteni, tudom. Ezért május 7-án egy nagy flashmobot fogunk szervezni Budapest egyik főterén. (…) El fogjuk hívni Tarlós István főpolgármester urat is, hogy ott magyarázza el sok ezer budapestinek a szerintünk felelőtlen döntés célját, értelmét. Legyünk minél többen. A zenét nem lehet elhallgattatni.

A főváros vezetősége az eddigi 260 millió forint helyett csak 60 millió forinttal támogatja a Budapesti Fesztiválzenekar munkáját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top