+ Ajánló

Vásáry Tamás avatja a Fonó új zongoráját

womex

A Fonó arculatát színesítő koncertsorozat indul Zongorista-generációk címmel a Fonó Budai Zeneházban pénteken az intézmény új zongoráján.

Az első koncerten Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, a nemzet művésze üti majd le az első hangokat az új hangszeren, amelyet Balázs János Liszt-díjas zongoraművész is megszólaltat. A műsorban elsősorban Chopin és Liszt művei hangzanak el. A szünetekben Balázs János, a sorozat művészeti vezetője és az estek házigazdája kérdezi Vásáry Tamást zeneszerzőkről, zenéről, élményekről.

A dzsesszzongoristák és az improvizáció kerül előtérbe május 9-én Oláh Kálmán és fia Oláh Krisztián (zongora), valamint a dobos Balázs Elemér és zongorista fia, ifjabb Balázs Elemér és zenésztársaiknak előadásában.

Május 29-én a fiatal zongoristageneráció két legjelentősebb képviselője, Gyöngyösi Ivett, a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor győztese és Berecz Mihály lép fel a házban.

A Fonó a Prima Primissima díjból meglepte magát és közönségét egy csodálatos zongorával. A hangszer a Steinway család tagja, egy Essex, amely a mi termünkben, a mi méreteinkben minden művész igényét ki tudja elégíteni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top