+ Oktatás

Megverték a NAV-ot piszkáló egyetemi tanárt

jávor istván

Jávor István korrupciókutató szociológus kifogásolta az okmányiroda ügyintézését, erre kitessékelték a nyolcadik kerületi okmányirodából, majd üldözőbe vette az egyik biztonsági ember.

Keresés a weben

Jávor István korrupciókutató szociológus kifogásolta az okmányiroda ügyintézését, erre kitessékelték a nyolcadik kerületi okmányirodából, majd üldözőbe vette az egyik biztonsági ember.

Jávor István korrupciókutató napok óta hasztalan kereste fel a belvárosi népesség-nyilvántartót, hogy családi állapot igazolást kérjen, mert bár több alkalommal is két órával a zárás előtt érkezett, nem kapott már sorszámot. Amikor harmadszor is azt mondták neki a kormányablak munkatársai, hogy már nem tudják fogadni, elkérte a nyitva tartásról szóló tájékoztatót. A gyakorlatilag hozzávágott papíron az szerepelt, hogy még egy órán keresztül kérhet sorszámot, ezért ismét jelentkezett a diszpécsernél – írja az ATV.hu-n Szobota Zoltán.

Elmondása szerint a biztonsági őr ekkor megfenyegette, és olyanokat mondott, hogy „takarodj”, „rohadék”, „agyonverlek”, „zsidó”. A tiltakozó szociológust kivezették az okmányiroda bejárata elé, de a szóváltás az utcán is folytatódott: a hivataltól 15 méterre, egy kifőzde és egy órás kirakata előtt, a biztonsági őr kétszer megütötte ököllel a professzort.

Egyszer fejen, egyszer szájon találta el az ütés Jávort, az esetnek pedig szemtanúja volt a kollégáját a tettlegességről egyébként folyamatosan lebeszélni igyekvő diszpécser, és Jávor István élettársa, aki mobiltelefonjával kívánta rögzíteni az eseményeket, de mire bekapcsolta azt, a kormányablak munkatársa visszatért állomáshelyére. A korrupciókutató azért nem tett feljelentést a rendőrségen, mert elképzelése szerint a kormánnyal vagy az önkormányzattal szerződéses viszonyban álló cég alkalmazottja úgyis csak egy szóbeli megrovást kapott volna az eljárás végén. A diszpécser azt mondta az ATV-nek, hogy a szociológus hangosan ordibált, valamint rugdosta az ajtóüveget, és amikor azt hitték, hogy végre elment, még kétszer visszatért és belerúgott az ajtóba. Szerinte zsidózás nem volt.

Jávor Istvánról ezt írják:

Jávor István az ELTE-TÁTK Szociológia Tanszéknek docense azzal hívta fel magár a figyelmet, hogy szakértőként több műsorban is beszélt a NAV-ot átitató korrupcióról. Azt állította, hogy a magyar hatóságok több esetben segítették az áfa-csaló cégeket, vizsgálatokat állítanak le vagy cégeket fojtanak meg megrendelésre. A NAV beperelte, mert az adóhatóság szerint sértő a teljes szervezet korruptnak bélyegzése, de a Fővárosi Törvényszék elutasította a keresetet. Az amerikai Administration & Society című lapban megjelent cikkéért a professzor 2014 nyarán díjat is nyert szerzőtársával.

Aztán néhány óra múlva jött egy közlemény a biztonsági őrről.

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Darázs szerint:

    Olyan tudományág, foglalkozás, hogy “korrupciókutatás” – nincs. A szociológus pedig ugyanúgy a politika szolgálója, mint a történész. Ezek az emberek önmagukban képtelenek lennének megélni, ezért mindig támogatóra szorulnak. És a “támogatásnak” – ára van. Önmagában a zsidózási vád árulkodó. Derék cuculógusunk az évtizedek óta kibélelt, stipi-stopi, pihe-puha szenvedéságyikóba, a műzsidóba bújt bele, mint kiskenguru az anyai erszénybe, tudván, ha zsidózást emleget, rögtön védelemre és megértésre lel. Még egy demokráciában is illik dokumentálni egy vádat, a dolgok nem bemondásra működnek, ezt szegény cuculógusnak is illene tudnia, ha már egyszer babusgató figyelmet harcolt ki magának, ahelyett, hogy Nobel-díjas könyvet írna. Az nem megy neki, marad a “korrupciókutatás”. Azért meg nem Nobel-díjat fog kapni, hanem egy jó nagy valagba rúgást.

  2. puszt szerint:

    Olyan tudományág, foglalkozás, hogy “korrupciókutatás” – nincs… Lehet, viszont vannak kutatások felmérések ebben a témakőrben. De ez téged biztos nem érdekel (pedig érdekesek). Viszont ilyen szavunk nincs: “cuculógusunk” De ez téged biztos nem érdekel…Történnek dolgok Magyarországon…De ez téged biztos nem érdekel…(pedig érdekesek)…

  3. Darázs szerint:

    Puszt, engem sok minden érdekel, ami fontos közügy. Ez a téma nem közügy, és ennek a cikknek nem az a címe, hogy “Témák, amelyek Darázst érdeklik”. A téged biztos nem érdekel-formula mániákus, mantrás ismételgetése részedről megint csak árulkodó jel, nyilván sulykolni és kivetíteni szeretnéd azt, amiben te magad szeretnél hinni. Ami valóban érdekel, és feltűnően látszik is: a törvényes magyar kormány, s az általa képviselt magyar állam elleni tervszerű, korlátokat, gátlást nem ismerő, mértéktelen és ízléstelen médiahadjárat a levitézlett műbaloldal orgánumai részéről. Ez a műbaloldal korábban mindent szépen elcseszett, szétrohasztott, sosem számolt el 1945 óta tartó országlása dicső következményeivel, és ahelyett, hogy hatalomban virított volna, a partvonalon kívülről, jobbat nem tudva destruálja, alázza, ekézi, járatja le minden elképzelhető eszközzel és módon a jelenlegi kormányt. Na ez viszont érdekel, olyannyira, hogy fel is bőszít. És itt lép a képbe derék cuculógusunk, aki természetesen kiveszi a maga kis részét – na nem a belföldi és nemzetközi hírnevet, elismerést megalapozó munkásságból – a kormányzat elleni háború szemétség-cunamijából, tudóshoz méltó módon beáll a sorba éppen most korrupciót kutatni, NAV-ot (s vele a magyar államot) támadni, persze közpénzen, magánmédia-hátszéllel. Na elmentek ti a jó büdös francba!

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->