+ Oktatás

Megverték a NAV-ot piszkáló egyetemi tanárt

jávor istván

Jávor István korrupciókutató szociológus kifogásolta az okmányiroda ügyintézését, erre kitessékelték a nyolcadik kerületi okmányirodából, majd üldözőbe vette az egyik biztonsági ember.

Keresés a weben

Jávor István korrupciókutató szociológus kifogásolta az okmányiroda ügyintézését, erre kitessékelték a nyolcadik kerületi okmányirodából, majd üldözőbe vette az egyik biztonsági ember.

Jávor István korrupciókutató napok óta hasztalan kereste fel a belvárosi népesség-nyilvántartót, hogy családi állapot igazolást kérjen, mert bár több alkalommal is két órával a zárás előtt érkezett, nem kapott már sorszámot. Amikor harmadszor is azt mondták neki a kormányablak munkatársai, hogy már nem tudják fogadni, elkérte a nyitva tartásról szóló tájékoztatót. A gyakorlatilag hozzávágott papíron az szerepelt, hogy még egy órán keresztül kérhet sorszámot, ezért ismét jelentkezett a diszpécsernél – írja az ATV.hu-n Szobota Zoltán.

Elmondása szerint a biztonsági őr ekkor megfenyegette, és olyanokat mondott, hogy „takarodj”, „rohadék”, „agyonverlek”, „zsidó”. A tiltakozó szociológust kivezették az okmányiroda bejárata elé, de a szóváltás az utcán is folytatódott: a hivataltól 15 méterre, egy kifőzde és egy órás kirakata előtt, a biztonsági őr kétszer megütötte ököllel a professzort.

Egyszer fejen, egyszer szájon találta el az ütés Jávort, az esetnek pedig szemtanúja volt a kollégáját a tettlegességről egyébként folyamatosan lebeszélni igyekvő diszpécser, és Jávor István élettársa, aki mobiltelefonjával kívánta rögzíteni az eseményeket, de mire bekapcsolta azt, a kormányablak munkatársa visszatért állomáshelyére. A korrupciókutató azért nem tett feljelentést a rendőrségen, mert elképzelése szerint a kormánnyal vagy az önkormányzattal szerződéses viszonyban álló cég alkalmazottja úgyis csak egy szóbeli megrovást kapott volna az eljárás végén. A diszpécser azt mondta az ATV-nek, hogy a szociológus hangosan ordibált, valamint rugdosta az ajtóüveget, és amikor azt hitték, hogy végre elment, még kétszer visszatért és belerúgott az ajtóba. Szerinte zsidózás nem volt.

Jávor Istvánról ezt írják:

Jávor István az ELTE-TÁTK Szociológia Tanszéknek docense azzal hívta fel magár a figyelmet, hogy szakértőként több műsorban is beszélt a NAV-ot átitató korrupcióról. Azt állította, hogy a magyar hatóságok több esetben segítették az áfa-csaló cégeket, vizsgálatokat állítanak le vagy cégeket fojtanak meg megrendelésre. A NAV beperelte, mert az adóhatóság szerint sértő a teljes szervezet korruptnak bélyegzése, de a Fővárosi Törvényszék elutasította a keresetet. Az amerikai Administration & Society című lapban megjelent cikkéért a professzor 2014 nyarán díjat is nyert szerzőtársával.

Aztán néhány óra múlva jött egy közlemény a biztonsági őrről.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. puszt szerint:

    Olyan tudományág, foglalkozás, hogy “korrupciókutatás” – nincs… Lehet, viszont vannak kutatások felmérések ebben a témakőrben. De ez téged biztos nem érdekel (pedig érdekesek). Viszont ilyen szavunk nincs: “cuculógusunk” De ez téged biztos nem érdekel…Történnek dolgok Magyarországon…De ez téged biztos nem érdekel…(pedig érdekesek)…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top