+ művészet & politika

Tényleg elindult a kormányközeli 444

Elindult a kormányközeli 888, amelynek főszerkesztője nem más, mint G. Fodor Gábor. Viszont azt nem is gondolnánk, mennyi megfejtés van arra, honnan jött a portál neve.

Elindult a kormányközeli és beszédes nevű 888, amelynek főszerkesztője nem más, mint G. Fodor Gábor. Viszont azt nem is gondolnánk, mennyi megfejtés van arra, honnan jött a portál neve.

Már januárban felröppent a hír, hogy új, fiatalos kormányközeli hírportál érkezhet 888.hu néven, de sokáig viszonylagos csönd volt a feltételezhetően Habony Árpádhoz köthető oldallal kapcsolatban. Később úgy tűnt, hogy nem a 444-re erősen emlékeztető 888-domain lesz a befutó, hanem a via.hu helyen lesz az új oldal, ahol azóta sincs semmilyen tartalom.

Most viszont már elindult a 888.hu, ahol olvashatunk rapről, vámpírokról, Tom Hardyról, illetve természetesen a bevándorlásról is. Aki lusta elkattintgatni az impresszumig, annak eláruljuk, hogy az oldal főszerkesztője G. Fodor Gábor lett, a további munkatársak pedig Pápai Csaba, Márkus András, Bertha László, Kővári Bence, Horváth József György, Sipiczki Barna és Stöckert Dávid.

És hogy miért 888? Ez is kiderül, a sok megoldás közül néhányat idézünk:

A kínaiak legszerencsésebb száma a 888, szerencse a köbön. A 8 (ba) a szerencse száma a kínai kultúrában, mert kiejtésében hasonlít a jólétet, sikert jelentő fa szóra. Nem véletlenül sikerült Hong Kongban egy 888-as számú rendszámtáblát 640.000 dollárért elpasszolni. (…) A keresztény misztikában a 888 a tökéletes szám: Jézus, a keresztség és a megváltás jelképe. A 666 pontos ellentéte, a gonosz feletti győzelem száma. Jézus mondá: Én vagyok az élet, azaz görögül ego eimi hé zoé, ennek a számértéke együttesen 888. Ennél lejjebb nem adjuk!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top