+ művészet & politika

Elküldik a miskolci színház igazgatóját

miskolci nemzeti színház

Felmentik Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját. Kiss Csaba igazgatót minden előzmény nélkül tegnap délelőtt behívatta Kriza Ákos polgármester.

Felmentik Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját – értesült az InfoRádió. Kiss Csaba az InfoRádiónak elmondta, hogy minden előzmény nélkül tegnap délelőtt behívatta Kriza Ákos polgármester, szerinte a színház belső feszültségei miatt veszélyben érzi a következő évadot, ezért felmenti őt.

Kiss Csaba az InfoRádiónak azt mondta: értetlenül áll a döntés előtt, mivel a színház kitűnő eredményeket produkál, az ország egyik legjobban működő intézménye. A színház 134 ezer jegyet ad el évente, 600 előadásuk van egy évadban, és a gyerekprogramoktól kezdve a háttérbeszélgetéseken és nagyszínházi produkciókon át teltházzal működnek.

Kiss Csaba szerint kiegyensúlyozott a gazdálkodásuk is, soha nem fordult elő, hogy a fesztiválok, vagy bármely más program miatt az előre meghatározottnál több pénzre tartottak volna igényt. Az igazgató felmentéséről a ma öt órakor kezdődő közgyűlésen döntenek, amelyre Kiss Csabát meg sem hívták. Így egyelőre arra sem tudott választ adni, hogy mikortól venné át más a teátrum vezetését. Az igazgató arról is beszélt, hogy természetesen elfogadja, ha a város úgy dönt: nem kívánja folytatni a közös munkát, ám elvárható, hogy méltó módon járjanak el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top