+ Film

Ha az illegális filmletöltők szavaznának az Oscar-díjra, ez a film nyerne

illegális filmletöltők

Az Oscar-jelölések január 15-i bejelentése után szinte a világ minden országában észlelték az illegális letöltések megugrását.

Az Amerikai mesterlövész című film nyerné el a legjobb filmnek járó Oscar-díjat vasárnap, ha az illegális letöltések száma alapján ítélnék oda az amerikai filmakadémia elismerését.

A Variety által közzétett összesítés szerint az iraki háborús filmdráma Bradley Cooperrel a címszerepben vezeti az Oscar-díjra jelölt alkotások illegális letöltési listását.

A hollywoodi filmstúdiókat mintegy 40 millió dollárnyi veszteség érte amiatt, hogy a hat Oscar-díjra jelölt film – Amerikai mesterlövész, A kódjátszma, Selma, a Whiplash, a Wild és a Still Alice – korábban kiszivárgott a torrentoldalakon a Irdeto holland cég tanulmánya szerint.

Január 15. és február 18. között a legtöbb, 5,5 millió letöltést az Amerikai mesterlövész esetében mérték, őt követi a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című film 3,9 millióval. A mindenség elméletét 3,4 millióan, a Gone Girlt 2,5 millióan, a Kódjátszmát 2,3 millióan, a Whiplasht 1,6 millióan és a Sráckort 1,3 millióan töltötték le illegálisan az Excipio kalózletöltéseket mérő cég szerint.

Az Oscar-jelölések január 15-i bejelentése után szinte a világ minden országában észlelték az illegális letöltések megugrását. Az Egyesült Államok után Oroszország, Olaszország, Nagy-Britannia, Brazília, Kanada, India, Ausztrália, Spanyolország, Dél-Korea és Hollandia a legnagyobb kalózparadicsomok.

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Athos szerint:

    kizárt hogy a letöltők szerint a Birdman, második lenne, még a befutó tízben sincs, olvastam pár hsz-t, ott 10 ből 9 szapulta.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top