+ Színház

A mentőakció sikeres volt, a Szputnyik mégis megszűnik

katica

Az adománygyűjtésből befolyt összeget több okból sem tudtuk volna elfogadni.

Keresés a weben

Egy társulat véglegesen megszűnt.

Bár a TÁP Színház mentőakciója sikeres volt, a Szputnyik Hajózási Társaság mégis úgy döntött: nem ideiglenes módon kívánja életét meghosszabbítani.

A társulat február 9-én jelentette be, hogy évad közben kényszerül abbahagyni tevékenységét.

A TÁP Színház vezetője, Vajdai Vilmos nyílt üzenetben hívott fel anyagi támogatásra és színházi szolidaritásra. A Szputnyik azonban tisztelettel visszautasítja – nem a segítséget és a szolidaritást, hanem a megoldás ideiglenességét.

A Szputnyik teljes társulata köszönetét fejezi ki a TÁP Színház által indított szolidaritási akcióért és az elmúlt egy hét alatt felajánlott támogatásokért. A megmozdulás és az eddigi munkáink mellett való kiállás pénzben nem kifejezhető. Az adománygyűjtésből befolyt összeget ezért több okból sem tudtuk volna elfogadni.

Egyrészt döntésünk hosszas mérlegelés után született a Társulattal egyeztetve, amely nem örömteli, azonban végleges.

Másrészt az összeg elfogadásával azt a téves hitet támasztottuk volna alá, hogy a legjobb szándékú civil kezdeményezések (egyszeri felajánlások) meg tudják oldani a helyzetet és hosszútávon fenntartható lehet egy független csapat ma Magyarországon.

Nem csak mi vagyunk bajban. Most éppen mi, tegnap a Krétakör, holnap a TÁP és ki tudja, meddig tudnak saját megfeszített erejükből dolgozni(!), közfeladatokat ellátni(!) a független csapatok és alkotók. Abban bízhatunk csak, hogy ezek az üzenetek ott is értő fülekre találnak, ahol a kultúrpolitikai döntéseket hozzák.

Még bízunk. Köszönjük!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top