+ Történelem

Miért nem bírják a fegyverkereskedők Ferenc pápát?

DrMáriás

Meggyilkolták őket pusztán csak azért, mert keresztények. A mi keresztény testvéreink vére egy tanúságtétel, mely kiált.

A fegyverkereskedelem ellen emelte fel ismét a szavát Ferenc pápa kedden a Líbiában az Iszlám Állam  fegyveresei által legyilkolt kopt keresztényeknek szentelt misén. Az egyiptomi keresztények megdöbbentő szemétszállító feladatáról lásd korábbi cikkünket.

Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén megemlékezett a lemészárolt 21 egyiptomi kopt keresztényről, s mártíroknak nevezte őket.
Homíliájában Ferenc pápa a „halállal üzletelőknek” nevezte a fegyverrel kereskedő államokat.

Elég volt azokból az országokból, amelyek fegyvert adnak el a háborúban álló országoknak. Akármilyen újságot olvasunk, bal- vagy jobboldalit, a hírek több mint kilencven százaléka pusztításról szól. Az ember teremteni is képes, de megvan benne annak a képessége is, hogy mindent elpusztítson.

Az egyházfő 2013-as megválasztása óta többször elítélte már a fegyverkereskedelmet, s hangsúlyozta, hogy a háborúk mögött nagyon gyakran a fegyverkereskedelem üzleti érdekei húzódnak meg.

Ferenc pápa tegnap a Skót Protestáns Egyház képviselőivel beszélt:

Csak azt mondták:Jézus, segíts meg engem! Meggyilkolták őket pusztán csak azért, mert keresztények. A mi keresztény testvéreink vére egy tanúságtétel, mely kiált.

Legyenek katolikusok, ortodoxok, koptok, lutheránusok, nem számít: keresztények! A vér ugyanaz. A vér megvallja Krisztust.

Ezekre a testvérekre emlékezve, akik megvallották Krisztust, kérem, hogy bátorítsuk egymást, haladjunk előre ezzel az ökumenizmussal, ami megerősít minket, a vér ökumenizmusa. A vértanúk mind keresztények.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top