+ Színház

Színházi szolidaritás a Szputnyikért

Szputnyik

A TÁP színház gyűjtőakcióba fogott, hogy segítse a megszűnőben lévő Szputnyik Hajózási Társaságot.

Keresés a weben

A TÁP színház gyűjtőakcióba fogott, hogy segítse a megszűnőben lévő Szputnyik Hajózási Társaságot.

Mint ahogy az február 9-én kiderült, a Szputnyik Hajózási Társaság évad közben kénytelen abbahagyni társulati tevékenységét. A TÁP Színház gyűjtőakciót indított: egy előadása teljes bevételét ajánlotta fel a Szputnyiknak.

 

Színházak a SZPUTNYIKÉRT!

Minden színház anyagi gondokkal küzd, sokunk működése van napi fenyegetettségben, leginkább a függetleneké – de azt, hogy megszűnjön egy színház, ráadásul a Szputnyik, ami a magyar színházi élet nemzetközileg is elismert legjelentősebb, legprogresszívabb független színháza, nem engedhetjük! Ez súlyos érvágás mindannyiunk számára!

A TÁP Színház is az anyagi értelemben vett kivérzés előtti pillanatban van, áprilistól nem tudjuk játszani kész előadásainkat. Mivel nekünk nincs állandó fizetett társulatunk, akiket szélnek ereszthetnénk, előadásainkat eresztjük szélnek, eltesszük őket kicsit jobb időkre! De aktivitásunkat, ad hoc előadásainkat nem veszítjük el, azt nem engedhetjük, hogy teljesen kifogják a szelet a vitorlánkból! Ebben a súlyos anyagi helyzetben és ezekben a nehéz időkben annyit megtehetünk, és kötelességünknek is érezzük megtenni, hogy egyik utolsó nagyobb előadásunk, a Lúd Zsolt és kutyája, Mattyi bevételét felajánljuk a Szputnyik Hajózási Társaság számára, a színház fennmaradásáért.

Arra szeretnénk kérni és biztatni a többi -nem csak független- színházat, színészt, színházi embert, és mindenkit, aki átérzi, hogy mit jelent egy színház megszűnése, hogy lehetőségeihez mérten tegye ugyanezt!

A magyar társadalom súlyosan szolidaritáshiányos, és ettől a kulturális-, színházi élet sem mentes! Nem süllyedhet el a Szputnyik a közöny csendjében! Itt az alkalom, hogy megmutassuk, létezik még szolidaritás: mentsünk meg egy színházat, mentsük meg saját magunkat, mentsük meg a magyar kulturális életet!

-olvasható a TÁP Színház hivatalos felhívásában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top