+ művészet & politika

Aktivisták befoglaltak egy épületet Budapesten

Aktivisták befoglaltak egy épületet Budapesten

A Város Mindenkié célja az volt, hogy felhívják a közvélemény és a döntéshozók figyelmét, hogy ma Magyarországon a lakosság jelentős része lakhatási gondokkal küzd.

Keresés a weben

A Város Mindenkié (AVM) csoport aktivistái és szimpatizánsai az AVM szombati közleménye szerint elfoglaltak egy közel húsz éve üresen álló épületet Budapesten.

A civil szervezet arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a VI. kerületi Benczúr utcai épület egy offshore cég tulajdonában áll. A házban mintegy hatvan aktivista van, akik azt szeretnék megmutatni, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy üres épület hasznosításában – írták, hozzátéve: az épületben előadásokat tartanak és zenélnek. Eljutott hozzánk a hír, hogy a húsz éve üresen álló épületnél gyülekező aktivistákhoz egy közel harminc fős rendőri tömeg is kivonult, mert a házat pár napja életveszélyessé nyilvánították.

Az AVM közölte: céljuk, hogy felhívják a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy ma Magyarországon a lakosság jelentős része lakhatási gondokkal küzd, valamint arra a több százezer üresen álló ingatlanra, amelyek nagy részét közpolitikai intézkedésekkel megfizethető bérlakássá lehetne alakítani. Megjegyezték: az önkormányzati választások közeledtével különösen fontosnak tartják felhívni a figyelmet erre a kérdésre. A házban Lakatosné Jutka, az AVM aktivistája így fogalmazott:

Önkormányzati lakások ezrei állnak üresen, miközben emberek tömegesen veszítik el a lakhatásukat. Erre a kormány és a főváros rendészeti eszközökkel és tömegszállók kialakításával válaszol, és a hajléktalan embereket hibáztatja, ahelyett hogy hosszú távú lakáspolitikai intézkedéseket hoznának. Itt korábban kórház állt, most Virgin-szigeteken bejegyzett offshore cég a tulajdonos, és közel 20 éve üresen áll. Ennyire nincs szükségünk kórházakra, vagy esetleg anyaotthonokra?

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top