+ művészet & politika

Ukrajna pénzügyi okokra hivatkozik

ukrajna

Ukrajna versenyzője minden alkalommal bekerült a döntőbe, és 12 évből nyolcszor az első tízben végzett.

Ukrajna pénzügyi okokból nem indul a jövő évi bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon – jelentette be pénteken honlapján a kijevi nemzeti műsorszolgáltató.

Az Ukrajnai Nemzeti Televíziós Társaság indoklása szerint a visszalépést azok a körülmények okozzák, amelyekkel az ország jelenleg szembenéz. Kijev ugyanakkor reméli, hogy 2016-ban visszatérhet a versenybe és tervezi, hogy a jövő májusi bécsi rendezvényt is közvetíti – közölte a dalfesztivál híreit közreadó honlap, az esctoday.com.

„Ukrajna bizonytalan pénzügyi

és politikai helyzetbe került, keletről katonai agresszió érte, ukrán területeket foglaltak el. Mindez arra kényszerítette a társaságot, hogy a fő problémáira koncentráljon: a közszolgáltató gyors átalakítására, amely óvatos költségtervezést követel meg. Ezért lép vissza a 2015-ös vetélkedéstől az Ukrajnai Nemzeti Televíziós Társaság” – szerepel a kijevi közleményben.

Ukrajna előtt már Monaco, Csehország, Szlovákia, Andorra, Törökország és Luxemburg is bejelentette távollétét a következő Eurovíziós Dalfesztiválról.

Az idei dalfesztiválon Koppenhágában

Maria Jaremcsuk képviselte Ukrajnát, és Tick Tock című dalával a hatodik helyen végzett, eggyel Magyarország versenyzője, Kállay-Saunders András mögött. Ukrajna először 2003-ban indult az Eurovíziós Dalfesztiválon, és a következő évben már meg is nyerte, Ruszlana Wild Dances című dalával, ezért 2005-ben Kijev rendezhette meg a versenyt.

Azóta is a legeredményesebb országok közé tartozik, hiszen versenyzője minden alkalommal bekerült a döntőbe, és 12 évből nyolcszor az első tízben végzett.

A jövő évi Eurovíziós Dalfesztivált 2015. május 19-től 23-ig tartják Bécsben. Azért Ausztria a rendező ország, mert idén májusban az osztrák Conchita Wurst győzött Koppenhágában Like a Phoenix című dalával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top