+ művészet & politika

Tereskova leragyásozta Tóth Krisztinát

tereskova , tóth krisztina

A Kukorelly-Csender párost Tóth Krisztina és Tereskova párbaja követi.

A Kukorelly-Csender párost Tóth Krisztina és Tereskova párbaja követi. Egyelőre még ugyan nem tart a fizikai bántalmazásnál kettejük vitája, mindenesetre a két hölgy keményen egymásnak esett a héten.

Ki ütött először?

Először Tóth Krisztina ütött az Űrtávlatok című cikkével, amelyben elismeri Tereskova régi eredményeit, azonban mostani Orbán Viktor-festős akciója kapcsán így ír:

És akkor előlép a Kísértő. Nyájas hangon megkérdi az öregedéstől rettegő művésztől: Mondd csak, vágysz-e még földi sikerre, pénzre, végső soron vágysz-e még mindarra, amiért annyit küzdöttél, vetkőztél? És Tereskova bólogat, rezeg a copfja. Nem hülye ő, bármennyire is szereti önironikusan eljátszani a szőke, butuska kislányt. Fausti alkut köt, megfest ötvenhét darab képet Orbán Viktorról, majd ad egy ügyes, kikacsintós címet a kiállításnak: Portréfestést vállalok. Igyekszik homályos, többféleképpen értelmezhető nyilatkozatokkal összezavarni az értetlenkedő közönséget. Mindenhol őt látom – nyilatkozza a miniszterelnökről, és értsük, úgy, ahogy akarjuk: szerelmes vízióként, vagy az Orbán arcképét sokalló művész dohogásaként. Ő most a megélhetésem záloga – nyilatkozza, és döntsük el mi magunk, hogy ez most aljas hízelkedés, vagy rafinált társadalomkritika. Tereskova menteni akarja a menthetetlent, egyik szemével erre, másikkal arra kacsint.

Na és mit reagált erre Tereskova?

Facebook-oldalán közeli képeket tett ki Tóth Krisztináról: az egyiket „BEÉPÍTETT SZÉPSÉG” aláírással, a másik mellé pedig ezt írta (sic!):

Te volnál értel-mi?-ség. Költőnő? Mert költesz mesét a comfixemről  amit soha nem hordtam te szegény. Hát libacsatába hívsz? Megtéptek te! Ragyás! Hát hány éve irígykedsz te szegény? Jaj. Hát neked nem elég a siker, mit akarsz még? Ha szép akarsz lenni, vidd tested áruba, ha kellenél, s jó pénzért fiad popsiát varrasd fel arcod helyére, mert az leégett. Az enyém a helyén!

Tereskova teljes fegyverzettel támad – kommentel, posztol, szmájlikat ír. Ilyeneket: a poszt például „ízléstelen mint az akit ábrázol”. Alighanem érkezik majd válasz, egyelőre azonban Tóth Krisztina hivatalos oldalán az utolsó bejegyzés még a családi nyaralásuk képei egy héttel ezelőttről.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top