+ Zene

A világ teljes zenetörténelme hét percben? Mutatjuk.

Zseniális, szenzációs és hiperkreatív a hívószavai ennek a videónak. Hagyd abba a melót hét percre, azt javasoljuk. A rajzos zenetöri után bónusztrack!

Zseniális, szenzációs és hiperkreatív a hívószavai ennek a videónak. Hagyd abba a melót hét percre, azt javasoljuk. A rajzos zenetöri után bónusztrack!

Egy szupertehetséges grafikus, rengeteg türelem és egy nagy adag klasszikus zenei tudás a fő hozzávalói az alább látható alkotásnak. Zenebolondoknak vagy épp ének-zene / szolfézsvizsga előtt állóknak kötelező, a többieknek erősen ajánlott. Nem lőnénk le előre a poént, szóval csak engedd el az egeret és töltekezz fel zenéből 6:59 alatt! Annyit előre, hogy szerintünk ez a videó ennek a festménynek a zenés-animációs megfelelője. Spanyolul van, de mindent fogsz érteni.

A videó alkotója, Pablo Ruiz Morales de los Rios, egy ’79-es születésű fiatalember Las Palmas de Gran Canariából, Spanyolországból. Már gyerekkorában tehetséges rajzoló volt, sorra nyerte az iskolai rajzversenyeket. 14 éves korában már karikaturistaként dolgozni is kezd, majd auto-didakta kiműveli magát olajfestésből is, később lakberendezőként tevékenykedik. Egyetemeit szépművészeti témában végzi, azonban hamar elege lesz a mozgókép és az építészet hiányából, így barátjával,  Juan Antonio Castroval elkezd kisfilmeket, mozgófilmeket és képregényeket készíteni. Jelenleg képeken, novellákon, képregényeken és videókon dolgozik, melyeket mind megtekinthetünk az oldalán. Egész életét végigkíséri zene iránti szenvedélye, amely a fent látható, Jose Hinojosával készített alkotásban is nyilvánvalóan látszik.

Hihetetlenül leleményes és humoros lett ez a videó – de ezen felül rá is világít tényekre. Például korunk meghatározó zenéi (az animáció ugyebár a nyugati világ muzikális múltját dolgozza fel), a már klasszikusnak számító hetvenes és nyolcvanas évek milyen nüansznyi szeletét foglalják el a világ teljes zenetörténelmének az döbbenetes. De mennyire hihetetlenül sűrű a jazzel jövő huszadik századi változás is a zenében: csak úgy sorozza a neveket a rajz utolsó perce.

Ha tetszett a zenés animáció,

akkor ráadásnak álljon itt még egy! A bónusz track-ben Verdi: Traviatájának teljes történetét ismerhetjük meg 5:38 alatt, Ronaldo Villazón rajzos és tenor előadásában / narrálásában, nagyon aranyos rajzokkal kísérve. Gyerekeknek szerintünk nem lehet jobban komolyzenét bemutatni, szóval rángassuk gép elé a kiskrapekokat is (és tolmácsoljunk picit).

https://www.youtube.com/watch?v=5I8GhSVvbw0

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top