+ Film

Mire képesek a legelvetemültebb Twin Peaks-rajongók?

twin peaks

A Twin Peaks-rajongók legelvetemültebb húzásai. Szezám utca, True Detective, Simpson család és hullazsákos esküvői fotó.

Nemrégiben itt írtunk a Twin Peaksről, akkor eladósorba került az a ház, amiben a Palmer család lakott a sorozatban. Jövő hétfőtől ismét vetítik Mark Frost és David Lynch legendás sorozatát az M1-en, amely mindösszesen két évadot élt meg, de a tévésorozatok történetében új fejezetet nyitott, minden költői túlzás nélkül.

Ennek bizonyítéka az is, hogy a sorozat rajongói a mai napig a lehető legkülönböző módokon tartják életben a Twin Peaks emlékét: a másik cikkben emlegetett évente több országban is megrendezett Twin Peaks-fesztivál csak a jéghegy csúcsa. Idén különösen tombol a láz, hiszen az utolsó részben a meggyilkolt Laura Palmer azt mondja Cooper ügynöknek, hogy

találkozunk 25 év múlva

és ez még akkor is több mint figyelemreméltó, ha ez a találkozás egyértelműen megtörtént az első évad egyik epizódjában.

A rajongók között azért is él még mindig a csodavárás, mert a sorozatot a második évad végén annak ellenére szakították meg, hogy messze nem varrták el az összes szálat (olyat is lehet olvasni, hogy eredetileg Lynchék 5 évadra terveztek) és a tervezett két játékfilmből is csak egy készült el.

És hogy mire képesek a legelvetemültebb Twin Peaks-rajongók?

Bármire. Két rajongó (Emmett és Patrick Furey) például arra vállalkozott, hogy megírja a sorozat harmadik évadát Enter The Lodge címmel és mindezt filmes infrastruktúra híján a twitteren publikálják, ahol a szereplők üzeneteit követve alakul ki a történet folytatása.

A zenében is nyomott hagyott a Twin Peaks: nemrég a magyar Hangmás zenekar forgatott klipet Laura Palmer című dalához; de érdemes megemlékeznünk a Twin Peaks-mániás német Autumnblaze zenekarról is, akik a sorozat főcímdalát is feldolgozták; vagy a Dale Cooper Quartet & The Dictaphones formációról.

Az idei év legsikeresebb új sorozata a True Detective volt, amelyiknek világa sok szempontból emlékeztet a Twin Peaks-univerzumra. A két sorozat introjának keresztezéséből készült az alábbi videó a Blunt Object jóvoltából.

A sorozat a grafikusokat sem hagyja nyugodtan aludni. Caleb Cleveland grafikus például arra vállalkozott, hogy 25 év elteltével a Twin Peaks szereplőit újra megrajzolja ugyanolyan formában, ahogyan gyilkos Bob is szerepelt a körözési szórólapokon.

Caleb Cleveland 2

Idén tavasszal az ismeretlen helyen tartózkodó ukrán elnököt, Viktor Janukovicsot is sajátos módon keresték a helyi Twin Peaks-rajongók.

Janukovics

A belga Adrien Noterdaem már évek óta foglalkozik azzal, hogy Simpson családos grafikákat készít, természetesen ő sem hagyhatta ki a Twin Peaks-t, már csak azért sem, mert a változatlanul futó Simpson család többször is fejet hajt David Lynch sorozata előtt különböző utalások formáhában.

Twin Peaks Simpson

Max Dalton grafikus azt rajzolta meg, hogyan nézne ki, ha akciófigurákat készítenének a Twin Peaks szereplőiből.

Max_Dalton_Truman

Justin DeVine a Szezám utca szereplőivel engedte össze a Twin Peaks világát.

twin_peaks_muppets7

A csúcs azonban akkor is egy házaspár fotósorozata, akik eljegyzésük alkalmából egy Twin Peaks-tematikájú fotósorozatot készítettek magukról. Igen, nejlonos-hullás kép is van.

Engagement3Engagement2Engagement1

(További hasonló cikkek találhatóak a Welcome To Twin Peaks-oldalon.) 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top