Archív

Falakat ütöttek ki Henry Moore híres művének

Large two forms

A londoni Gagosian Gallery több falát is ki kellett ütni Henry Moore híres művének, a Large Two Forms című alkotásnak az első beltéri kiállításához.

Egy darura és munkásokra is szükség volt ahhoz, hogy elhelyezzék Moore szobrát, egy két részből álló bronz struktúrát, amelynek darabjai 3,5 tonnát nyomnak. A Large Two Forms a londoni galéria jövő héten kezdődő és a Late Large Forms címet viselő kiállításához kerül első ízben fedél alá – írta internetes kiadásában a The Daily Telegraph című brit napilap (www.telegraph.co.uk).

A 2004-ben nyílt Gagosian Gallery falai a tárlat kezdetére újra állni fognak, de később újra ki kell őket venni, hogy az 1966-os mű, aLarge Two Forms elhagyhassa az épületet.

„A szobrok behelyezése rendkívül precíz munkát igényelt – mondta Anite Feldman, a kiállítást felügyelő Henry Moore Foundation kurátora. – Mindennek abszolút pontossággal kellett működnie. Ha csak parányi hiba csúszik be, valaki meg is halhatott volna.”

Henry Moore 1986-ban halt meg. Szobrászként óriási, absztraktba hajló, de gyakran emberi alakot idéző bronz alkotásairól volt ismert. Első egyéni kiállítását Londonban tartották 1928-ban, a negyvenes évekre Nagy-Britannia legünnepeltebb művészei közé tartozott, 1948-ban díjat nyert a velencei biennálén.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top