+ Színház

A Nemzeti Színház társulatát elhagyó színészházaspár mostohagyerekké vált

nemzeti színház

Mészáros Martin szerint gyakran érezték, hogy ítélkeznek felettük csak azért, mert a Nemzeti Színház tagjai.

A Nemzeti Színház társulatát elhagyó Barta Ágnes és Mészáros Martin a Telexnek adott interjúban beszélt a távozásuk okairól és a társulat tagjaként töltött éveikről.

A színészházaspár már évek óta fontolgatta, hogy új irányba induljanak, de a novemberi baleset nagy törést okozott bennük. Az igazi bizalomvesztést azonban nem maga a baleset, hanem a színházban azt követően tapasztaltak okozták. Barta Ágnes szerint az igazi tragédia az volt, hogy mások karba tett kézzel nézték az eseményeket, és nem nyújtottak segítséget.

A színészek elmondták, hogy bár mindig fontosnak tartották, hogy véleményt nyilvánítsanak, egy idő után úgy érezték, már nincs értelme bármit is mondaniuk.

Elmondásuk szerint „mostohagyerekké” váltak a saját színházukban. Bár a Nemzeti Színházban számos fontos élményt éltek át, és Vidnyánszky Attilával is jól tudtak együtt dolgozni, egy idő után szakmai szempontból sem voltak elégedettek a lehetőségekkel.

Kevés magyar rendezővel dolgoztak együtt, és a külföldi rendezők sem maradtak hosszú távon, ami miatt nem tudtak hosszabb távú munkakapcsolatokat kialakítani.

A színházzal kapcsolatos politikai ellenérzéseket is nehezen viselték. Mészáros Martin szerint gyakran érezték, hogy ítélkeznek felettük csak azért, mert a Nemzeti Színház tagjai.

Az interjúban kifejtették, hogy szeretnének továbbra is emberi viszonyban maradni a színházzal, és a szerepeik egy részét továbbjátsszák.

Hangsúlyozták a kommunikáció fontosságát, és azt, hogy generációjuknak kell fellépnie a megosztottság és a szakma más problémái ellen.

Kiemelték, hogy fontos lenne nagyobb hangsúlyt fektetni a mentális egészségre, transzparens döntéshozatalra, egységes érdekképviseletre és a belső visszaélések kapcsán valódi protokoll kialakítására.

A legfrissebb színházi hírek

Minden cikk a Nemzeti Színházról

Népszerűek

To Top