+ Film

Schubert Gusztáv dicsérete

Schubert Gusztáv

Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője az egyik legértékesebb ember, akit van szerencsém személyesen ismerni.

Minden ember pótolhatatlan. De vannak pótolhatatlanabbak. Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője az egyik legértékesebb ember, akit van szerencsém személyesen ismerni. (Tartózkodom a múlt időtől.) Megbízható, körültekintő, nagy tudású, éles látású, elhivatott, acélos, támaszkodni lehet rá. Sokat köszönhetek neki én is, más is. De a legtöbbet a magyar filmkultúra köszönheti neki. Az utóbbi években immár – s itt kénytelen vagyok átváltani múlt időre – heroikus munkával tartotta életben a nyomtatott Filmvilágot, biztosította hónapról hónapra rendkívül magas színvonalát, izgalmas, olvasmányos voltát. Nem olyan igazgató volt, aki majd’ minden előadást maga rendez színházában, de mindig öröm volt, ha írt is a Filmvilágba. Nem tudom, hogy leszünk meg nélküle.

Harmat György


Életének 69. évében kedden elhunyt Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője – tudatta a szerkesztőség szerdán a Facebook-oldalán.

Mint írják, Schubert Gusztáv rövid, de súlyos betegség után múlt éjjel hunyt el családja körében.

A lap főszerkesztője a Filmvilág legrégebbi állandó munkatársa volt, aki több mint négy évtizeden át dolgozott a szerkesztőség tagjaként, előbb rovatvezető (1986), majd főszerkesztő-helyettes tisztségben (1998-2010).

Balázs Béla- és Cs. Szabó László-díjas filmes szakíróként a lap létrejöttének legfontosabb közreműködőjét jelentette, legyen szó a tartalmi összetételről, az egységes színvonal biztosításáról, valamint a technikai és anyagi feltételek megteremtéséről.

Kiemelték, Schubert Gusztáv példaértékű, fáradhatatlan küzdelmet folytatott a Filmvilág fennmaradásáért.

Filmes hírek

Népszerűek

To Top