+ Zene

Vikidál Gyula: Utoljára lép fel a Dinamit

dinamit

A nagyszabású koncerten eljátsszák mindhárom Dinamit-album slágereit, a jubileumhoz méltó hangzással és színpadi megjelenéssel.

Jubileumi koncertet ad az idén 45 éves Dinamit együttes május 25-én a csepeli Barba Negrában.

A rockzenekar egykori és jelenlegi tagjai utoljára lépnek közösen színpadra. A nagyszabású koncerten eljátsszák mindhárom Dinamit-album slágereit, a jubileumhoz méltó hangzással és színpadi megjelenéssel – közölték a szervezők.

A Dinamit 1979-ben alakult supergroupként: Vikidál Gyula énekes a P. Mobilból, Németh Alajos basszusgitáros a Miniből, Szűcs Antal Gábor gitáros, Papp Gyula billentyűs és Németh Gábor dobos a Skorpióból érkezett, majd a 2015-ben elhunyt Lugosi László gitáros is csatlakozott.

A hard rockot játszó csapat három évig működött, majd 1982-ben feloszlott. Később, 2009-től más, változó felállásban újra aktív lett.

Rendkívül népszerűek voltak, lemezeik több százezer példányban fogytak. A Dinamit a klasszikus felállásban két albumot készített (Dinamit – 1980, A híd – 1981), olyan slágerek fűződtek a nevéhez, mint a Dinamit a vérem vagy a Tinédzser-dal. Vendégszerepeltek Lengyelországban, az NDK-ban, Romániában és a Szovjetunióban is.

A 2009-ben újjáalakult felállás (az alapítók közül Szűcs Antal Gáborral, Papp Gyulával és Németh Gáborral) 2010-ben új albumot adott ki, és utána is folyamatosan koncerteztek; előbb Rudán Joe, majd Scholtz Attila énekessel.

Az együttes azóta többnyire jelentősebb rockfesztiválokon, nagyobb eseményeken, például a Tabánban állt színpadra; 40. születésnapjukat egy teltházas bulival ünnepelték 2019-ben.

Május 25-én a Barba Negrában Németh Alajos, Németh Gábor, Papp Gyula, Szűcs Antal Gábor, Vikidál Gyula, Hornok István, Kálmán György, Rudán Joe, Scholtz Attila és Zselencz László is színpadra lép.

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top