+ Film

Amikor a film valósággá válik…

kórház

Alig akad olyan ember, aki legalább egy kórházi filmsorozatért ne rajongott volna. Kórház a város szélén, Klinika, Vészhelyzet, Grace Klinika – ugye, hogy ismerős? És persze, ki ne gondolkodott volna azon, hogy milyen jó is lenne egy ilyen helyen dolgozni: fantasztikus csapat, felemelő közös élmények, kihívások, kalandok egész sora várta mindig a fő- és mellékszereplőket egyaránt.

Igen ám, csakhogy a legtöbb ott betölthető pozícióhoz egészségügyi végzettség szükséges, Ám nem kell csüggedni, hiszen azért akadnak olyan munkakörök is, amelyek nem igényelnek szakmai végzettséget, ugyanakkor mégis részeseivé válhatunk egy összetartó csapatnak.

Akivel először találkoznak

Amint belépünk egy kórházba, elsőre a recepcióssal találkozunk, és ez szinte a teljes élményt meghatározza. Nemzetközi háttérrel rendelkező Egészségügyi cégnél recepciós állás Budapesten lesz az, ami lehetővé teszi, hogy valóban egy ilyen kórházi team megbecsült tagja legyen valaki. Ehhez nincs más teendő, mint átböngészni a Budapestállás egészségügyi és gyógyszeripari kategóriájában található álláshirdetéseket.

Persze könnyen megeshet, hogy nem találunk aktuálisan ilyen üresedést, mert azért valljuk be, erre a munkakörre igen sok a jelentkező. Mindenki szeretne Az arc lenni. Az az arc, akivel a páciensek először találkoznak, aki mosolyogva fogadja őket, és kedvességével átlendíti őket a nem éppen kellemes látogatás okozta nehézségeken.

Szerencsére az álláskereső portálnak erre is van jól bevett megoldása: lehetővé tették, hogy az álláskeresők feliratkozzanak egy-egy meghatározott szakma vagy szakmacsoport állásértesítőjére, így azok az elsők között értesülhetnek arról, hogy megjelent egy friss hirdetés, ami érdekes lehet a számukra.

Nem mindenki való recepciósnak!

Bár a fentiek igen csábítóan hangzanak, azt azért tudni kell, hogy nem mindenki alkalmas erre az igencsak bonyolult munkakörre.

Ha úgy érezzük, hogy átlagon felüli kommunikációs készséggel bírunk, ha jól tűrjük a stresszt, és nyomás alatt is nagyszerűen teljesítünk, ha képesek vagyunk egyszerre több szálon futtatni a feladatokat, akkor feltétlenül tanácsos pályázni egy-egy ilyen állásra. Ha ez mind hiányzik belőlünk, akkor pedig ajánlott tovább keresgélni.

A valóság azért kicsit más!

Az elején említettük a filmek, filmsorozatok világát, és hát az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem minden doki néz ki úgy, mint George Clooney és Dr. House esetei sem fognak olyan gyakran megesni a valóságban.

Igen, lesz sok Excel-táblázat, megválaszolandó levél az e-mail-fiókban, folyton csörgő telefon, ingerült vagy pökhendi beteg és furán kommunikáló orvos. De a nap végére nem ez fog megmaradni az emlékezetünkben, hanem az, amikor egy kedvenc páciens mosolyogva, immáron gyógyultan távozik, vagy az a sok ezer hálás tekintet, akiknek mi magunk segítettünk a gyógyulás útjára lépni.

Aki ilyen élményekre vágyik, annak egy egészségügyi intézményben betöltött recepciós állás tökéletes lesz!

Népszerűek

To Top