+ Zene

Simon Kornél a bicskei gyermekotthon áldozatára emlékezik

Simon Kornél

Simon Kornél színész-rendező zenekara, a Boughris együttes Buborék című dalának klipjében a bicskei intézmény egykori lakójára emlékezik.

Simon Kornél színész-rendező zenekara, a Boughris együttes Buborék című dalának klipjében a bicskei intézmény egykori lakójára emlékezik, a gyermekotthonban történt bűncselekmények egyik áldozatára utal a zárókép.

Horváth Szabolcs 2019 szeptember 6-án önkezével vetett véget az életének a bicskei vasútállomáson.

„A történetről fut most egy filmsorozat a nyilvánosság előtt. A forgatókönyv alapján ennek a sztorinak a 19 évesen tragikusan elhunyt fiatalember a főszereplője, de mire a képernyőre került a mozi, kimaradt belőle. Helyette számos mellékszereplő díszeleg a plakátokon, elnökök, politikusok, vallási vezetők, megmondóemberek, influenszerek sorakoznak a vörös szőnyegen.”

A zenekar klipjeit készítő Kovács Dániel teljesen szabad kezet kapott a dalszerzőktől. A filmes szakma mindössze 24 éves ígéretes hazai tehetsége a Prague City University hallgatója.

„…térdig betonba öntve a holdsugár, és csak arra vár, hogy örökké tartson a tegnap…”

In memorian Horváth Szabolcs
/1997. 12. 20. Budapest – 2016. 09. 06. Bicske, vasútállomás/

Simon Kornél 1995-ben végzett a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatán. 2003-ban kapta első szerepét a Vidám Színpadon, majd a Centrál Színházhoz szerződött. 2011-ben Arany Medál díjat kapott, és ebben az évben jelentették be, hogy Gryllus Dorka gyermeket vár tőle.

Azóta összeházasodtak és megszületett második gyermekük is. 2017-ben Janicsák Vecával első helyen végzett A Nagy Duettben. Benedict Cumberbatch állandó szinkronhangja, film- és színházi szerepei mellett rendezett a Jászai Mari Színházban, a Győri Nemzeti Színházban is.

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top