+ PR-cikk

Hideghab matrac vs. sima szivacs: melyik a jobb?

hideghab matrac

Ez a kérdés nagyon sok szülőt foglalkoztat manapság, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a csemetéink min hajtják álomra a fejüket az esti mese elmondását vagy a kedvenc rajzfilmjük megnézését követően.

Ezért a mai cikkünket ennek a témának szenteljük, és átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat a hideghab matraccal kapcsolatban. Az első tipp: a gyerekágy választásával egyidőben szerezzük be a matracot is, például a Csingiling Gyermekbútor matrac kínálatából!

Mi az a hideghab, és milyen típusait használják a matracokhoz?

A hideghab egy szintetikus anyagból, poliuretán habból készül, amelyet egy speciális formában alacsonyabb hőmérsékleten keményítenek és szárítanak. Ez egy rendkívül nagy precizitást igénylő folyamat, amiért a gyártók a minőség biztosítása érdekében folyamatos ellenőrzést végeznek.

A matrac végső formáját egyébként a keményedési folyamat során a habban lévő buborékok elzáródása adja, míg a vastagsága és a sűrűsége leginkább attól függ, hogy az adott márka milyen keménységet és tartósságot szeretne elérni.

Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik

Először is talán azt említenénk meg, hogy a kapható habmatracok felső rétege általában puha és rugalmas, míg az alsó réteg keményebb és szilárdabb, így a gyermekek számára is ugyanúgy alkalmasak.

Biztosítják a szükséges alátámasztást, amely elengedhetetlen a megfelelő fejlődéshez, különösen akkor, ha különböző zónák találhatók benne. Így, ha például a csemeték szeretnek az oldalukon feküdni, akkor jó ez a megoldás, mert így nem csupán a váll és a csípő kap alátámasztást. E testrészek ebben a pozícióban úgy viselkednek, mint egy híd két pillére. A gerinc pedig köztük maga a híd.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a hideghab az egyik legszellősebb anyag, amely mindemellett még kiváló nedvességelvezetéssel is rendelkezik.

Ha pedig mindez nem lett volna még elég ahhoz, hogy emellett a típus mellett tedd le a voksodat, akkor a kiváló tartósságára is felhívnánk még a figyelmedet. Vásárolj az óvodáskorú gyermekednek egy 90 x 200 cm-es hideghab matracot, és máris felkészülten várhatod az elkövetkezendő öt évet!

Allergiások számára is ideális

Allergiával küzd a gyermeked? Akkor extra jó hír számodra, hogy a hideghab matracok anyaga egyáltalán nem vonzza a port, a házi poratkákat és más allergéneket, így semmiféle tünetet nem fog majd kiváltani.

Összegezve

Egy hideghab matrac megvásárlásával nem csupán a gyermeked egészségébe fektetsz be, hanem egyúttal a jövőjébe is, hiszen az anyaga ellenálló az alakváltozással szemben, továbbá nem veszít a rugalmasságából és a formájából sem, így akár évtizedekig is kitarthat.

Persze csakis akkor, ha a választás során a különböző paramétereknek kellő figyelmet szentelsz, és nem csupán az árat tartod szem előtt. Ilyen lehet például a gyermeked magassága és súlya, ami fontos tényező.

Ha bármi kérdésed felmerülne a hideghab matracokkal kapcsolatban, írj nyugodtan a fentebb említett a Csingiling Gyermekbútor munkatársainak, akik szívesen segítenek majd!

Népszerűek

To Top