+ Film

Pierce Brosnan bűnösnek vallotta magát azért, amit a Yellowston parkban tett

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan: Mélyen megbántam a vétségemet, és őszinte bocsánatkérésemet küldöm mindenkinek, hogy jogsértést követtem el.

A színész, Pierce Brosnan mély sajnálatát fejezte ki, amiért letért az útról a Yellowstone Nemzeti Parkban, az Egyesült Államok nyugati részén, miután pénzbírságot szabott ki rá egy wyomingi bíróság azért, mert túl közel merészkedett az egyik érzékeny termálterülethez – írja a The Guardian.

Brosnan (70 éves) bűnösnek vallotta magát a termálterületen tett gyaloglásért, amiért 500 dolláros pénzbírságot kapott, valamint 1000 dolláros közösségi szolgálati díjat kell fizetnie a Yellowstone Forever Geológiai Alapjának – közölte csütörtökön a Wyoming-i kerületi ügyészi iroda.

Az ügyészég az ítéletre hivatkozva elmondta, hogy a James Bond sztárja novemberben képeket töltött fel magáról az Instagramra, amelyeken „áll a Yellowstone Nemzeti Park termálterületén a Mammoth forró forrásoknál”, utalva ezzel a park északi részén található festői területre.

„A területen elhelyezett táblák figyelmeztetnek a termálterületek veszélyeire, és kimondják, hogy a látogatóknak a kijelölt deszkafolyosókon és ösvényeken kell maradniuk” – áll a közleményben.

Az ilyen, termálterületeken való letérés a kijelölt útról veszélyes lehet, mivel a talaj törékeny, és a víz rendkívül forró.

Csütörtökön késő este Instagram-oldalára posztolva Brosnan azt írta, hogy ő „környezetvédő”, aki „a természet iránti legnagyobb tisztelettel és szeretettel” rendelkezik.

„Azonban impulzív hibát követtem el – egyet, amelyet komolyan veszek -, amikor beléptem egy hóval borított termálterületre a Yellowstone Nemzeti Parkban, hogy fényképet készítsek. Nem láttam olyan tiltó táblát, amely veszélyre figyelmeztetett volna, és nem is gyalogoltam azonnal a területen” – írta.

„Mélyen megbántam a vétségemet, és őszinte bocsánatkérésemet küldöm mindenkinek, hogy ezen a kényes területen jogsértést követtem el. A Yellowstone és minden Nemzeti Parkunkat gondozni és megőrizni kell, hogy mindenki élvezhesse.”

Pierce Brosnan arról ismert, hogy négy James Bond-filmben játszotta a 007 ügynök szerepét 1995 és 2002 között, valamint szerepelt a Mamma Mia filmekben, A Thomas Crown-ügyben, és legutóbb a Black Adam című filmben.

A Yellowstone-ban található az Old Faithful, az égbe szökő gejzír, amely gyakran lövell a magasba, valamint több száz forrás, amelyek forró vízet és iszapot bocsátanak ki, gyakran erős kénhidrogénszagot árasztva.

A park vad bölényeiről is ismert, ezért az illetékesek figyelmeztetik a látogatókat, hogy tartsák távol magukat az állatoktól. Olyan esetekben, amikor a turisták túl közel merészkedtek hozzájuk, néha drámai szelfiképek készítése érdekében.

A legfrissebb filmes hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top