+ Film

Egyetlen este Agnes Varda 3 csodálatos filmjével

Agnes Varda

Agnes Varda alkotó pályája 1955-ben a Párbeszéd című filmmel indult, amit bármiféle filmes tapasztalat nélkül rendezett meg.

Cléo 5-től 7-ig

Cléo fiatal, sikeres énekesnő, aki délután 5 és este 7 közt Párizs utcáit rója, miközben várja a teszt eredményét, amelyből kiderül, hogy gyomorrákja van-e. Két óra leforgása alatt szembenéz saját halandóságával és átértékeli az életét.

Agnes Varda

A Corinne Marchand főszereplésével vetített 1962-ben 90 perces francia filmdrámát a Cinemax 2 csatornán láthatod ma, azaz február 21-én este 20 óra 31-től. Ismétlések ugyanezen a csatornán:

  • február 22. – csütörtök, 13:30,
  • március 4. – hétfő, 14:55 ,
  • március 5. – kedd 06:00

Teremtmények

Egy író és terhes felesége, aki egy autóbaleset nyomán megnémult, egy francia szigetre költözik, hogy a férj megírhassa regényét. A fantázia és a valóság, a tények és a kitalációk elkezdenek összemosódni, ahogyan a helyieket a történet szereplőivé teszi.

Agnes Varda

Az 1966-ben készült 105 perces francia-svéd filmdrámát Catherine Deneuve és Michel Piccoli főszereplésével láthatod a Cinemax 2 csatornán ma este 22 óra 2 perckor, közvetlenül az előző film után.

Boldogság

Bár François fiatal férj és apa egy Thérèse nevű kedves és gyönyörű feleséggel, ő mégis viszonyt kezd a vonzó postásnővel, Émilie-vel. François hűtlensége tragikus következményekhez vezet mind saját maga, mind a családja számára.

Agnes Varda

Az 1965-ben készült 75 perces francia filmdrámát Jean-Claude Drouot és Claire Drouot főszereplésével láthatod ma este a Cinemax 2 csatornán 23 óra 35 perctől, az előző film után.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Agnes Varda alkotó pályája 1955-ben a Párbeszéd című filmmel indult, amit bármiféle filmes tapasztalat nélkül rendezett meg, még moziban is csak egy tucatszor járt addig. Majd 1962-ben bemutatták talán legismertebb munkáját, a francia új hullám egyik alapművének számító Cléo 5-től 7-iget. További fontos alkotásai közé tartozott a Boldogság, a Sem fedél, sem törvény, a Kukázók és 2017-es, Oscar-díjra jelölt dokuja, az Arcélek, útszélek. Pályája során egyre inkább a dokumentumfilmezés felé fordult. Szívesen forgatott olyan tabutémákról, mint a szex és a halál, és kifejezetten feminista filmjei is voltak.

Agnes Varda a francia új hullám egyetlen női tagja 90 éves volt 2019-ben bekövetkezett halálakor. Párizsi otthonában hunyt el egy márciusi pénteken. Mellrákban szenvedett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top