+ Életmód

Süssünk tökéletes pizzát otthon, kemencében!

pizzát

Aki próbált már igazi, ropogós szélű olasz pizzát sütni otthon, az tudja, hiába a legjobb tészta és hozzávalók, egy hagyományos sütőben…

Aki próbált már igazi, ropogós szélű olasz pizzát sütni otthon, az tudja, hiába a legjobb tészta és hozzávalók, egy hagyományos sütőben esélye sincs megismételni azt a csodát, amit Olaszországban vagy egy olasz vendéglőben kóstolt.

Az egyetlen, de mégis áthidalhatatlan különbség a sütés hőfokában rejlik, a szükséges 4-500℃-ot ugyanis csak a kemencék tudják biztosítani. De nem kell lemondani otthoni körülmények között sem egy jó pizzáról, ugyanis az olasz gyártó megalkotta a tökéletes, kiváló sütési élményt nyújtó kemencéket, amelyekben nemcsak lepényeket, hanem bármilyen kemencés ételt elkészíthetünk.

Nagy előnyük, hogy kicsomagolás után azonnal használatra készek, és egyes modellek akár egy kis teraszon is elférnek. Erre vártál, vagy már régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy saját készítésű pizzával lepd meg a családot, barátokat? Szerezd be az Alfa Forni kemencéket a Grillplaza.hu-tól, és tarts velünk, hogy megtudd, mi az olaszok híres tésztájának a titka!

Mi kell az utánozhatatlan pizzához?

Az olasz lepény világszerte kedvelt finomság, hiszen ezerféleképpen készíthető, kinek-kinek ízlése szerint, és helye van a szépen terített vasárnapi asztalon éppúgy, ahogy street foodként is fogyasztható. Mi tehát a titok?

Amennyiben birtokodban van a tészta receptje – van, aki olívaolajjal készíti, míg mások csupán lisztet, sót és vizet használnak hozzá -, azt a legkiválóbb lisztből gyúrod be és elegendő ideig keleszted, már csak egyetlen lépést ronthatsz el. Bár a feltétek minősége sem másodlagos, a legtöbben a sütésen csúsznak el.

Sokan esküsznek a fatüzelésű kemencék által kölcsönzött extra aromára, mégsem ez lesz az, ami miatt a közelébe sem érhetsz egy igazi olasz pizzának. Hiába fűthető fel ugyanis a sütőd 300℃-ra, mert ez nem lesz elegendő ahhoz, hogy gyorsan átsüljön a tészta.

Tökéletes pizza tökéletes kemencében

A szabadtéri sütés-főzés szerelmesei a nyári szezonban szinte nem is használják a konyhai tűzhelyet, ugyanis bográcsban, grillen, esetleg kemencében szinte minden étel elkészíthető.

A különféle összejöveteleken is nagy sikert arat a pizza, de legtöbben rendelik, mert nem rendelkeznek megfelelő sütőalkalmatossággal. Nem is szükséges költséges és időigényes kemenceépítésbe fogni, hiszen kiváló minőségű olasz kemencéket vásárolhatunk, amelyek csupán egyszerű és gyors összeszerelést igényelnek és máris használatra készek.

Ráadásul nemcsak pizzasütésre alkalmasak, hanem kenyeret, egytálételeket is készíthetünk bennük, illetve kiegészítők segítségével grillezhetünk is. A pizzakemencékben, típustól és mérettől függően 1-1,5 perc alatt tökéletesen ropogósra sül 1 vagy akár 4 pizza.

A teraszok sztárjai

Kis és nagy kertekbe, teraszokra, kis és nagy létszám mellé egyaránt megtalálhatod az optimális kemencét, akár a hagyományos fatüzelést, akár a gyors begyújtást, vagy a szinte azonnali használatot lehetővé tevő és füstmentes gáztüzelést preferálod.

Akkor sem kell lemondanod a finomságokról, ha nem otthon vagy, a hordozható kemencéket akár egy piknikre vagy a nyaralóba is magaddal viheted.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top