+ Képzőművészet

Most minden eddiginél közelebb kerül hozzánk Rembrandt életműve

rembrandt

A Rembrandt – Hoogstraten. Farbe und Illusion című kiállítás középpontjában a színek és az illuzionisztikus technikák állnak.

A bécsi Szépművészeti Múzeum (Kunsthistorisches Museum-KHM) először rendez nagyszabású Rembrandt-kiállítást: az október 8-án nyitó tárlat hatvan festményt, rajzot és nyomatot mutat be a 17. századi holland festőművésztől és tanítványától, Samuel van Hoogstratentől.

A Rembrandt – Hoogstraten. Farbe und Illusion című kiállítás középpontjában a színek és az illuzionisztikus technikák állnak – írta a Vienna Offices pénteki közleményében.

Rembrandt festményei közül hat a KHM saját gyűjteményéből származik, illetve kölcsönbe adott alkotások is érkeznek: például a New York-i Metropolitan Museum of Arttól, a londoni Royal Collectiontől, a párizsi Louvre-ból vagy a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumból, illetve magángyűjtőktől.

A múzeumban a szezon február 13-án kezdődik a Prunk & Prägung. Die Kaiser und ihre Hofkünstler című kétrészes kiállítással, amelynek egyik helyszíne a Kunstkammer, a másik pedig a Münzkabinett.

A tárlat az udvari művészek szerepét vizsgálja többek között hatvan medál és egyéb műalkotás mentén az 1500-as évektől a Monarchia végéig, 1918-ig.

Március 18-tól lesz látható a Holbein. Burgkmair. Dürer. Renaissance im Norden című kiállítás: a korai 16. század híres művészeinek több mint 160 festménye, szobra és egyéb alkotásai segítségével mutatja be a tárlat, hogy miként szorította ki a gótikát és nyert teret a reneszánsz a Fugger-város, Augsburg művészetében.

A képzőművészeti élet legfrissebb hírei

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top