+ vallás

Ferenc pápa: A háború önmagában emberiesség elleni bűn

ferenc pápa

Ferenc pápa: ne feledkezzenek meg azokról, akik a háború kegyetlensége miatt szenvednek a világ több részén.

A háború önmagában emberiesség elleni bűn – jelentette ki vasárnap Ferenc pápa, aki ismételten békét szorgalmazott Ukrajnában és a Közel-Keleten.

„Ne feledkezzünk meg erről. Az embereknek, a világnak békére van szüksége” – mondta a pápa heti úrangyala imája után.

Az imában az egyházfő felszólította az embereket, hogy ne feledkezzenek meg azokról, akik a háború kegyetlensége miatt szenvednek a világ több részén. Ismételten békére szólított fel Ukrajnában és Gázában is.

„Imádkozzunk azért, hogy akiknek befolyásuk van ezekre a konfliktusokra, gondolkodjanak el azon a tényen, hogy a háború ezeket nem oldja meg, csak halált ont a polgári lakosok között, lerombolja a városokat és az infrastruktúrát” – mondta a pápa.

Vasárnap van a századik napja, hogy a Hamász iszlamista palesztin szervezet fegyveresei a Gázai övezetből Izraelre támadtak, ahol megöltek 1200 embert, megsebesítettek további háromezret és mintegy 250 embert elhurcoltak, akik közül sokan a mai napig sem szabadultak ki.

Az Izrael Állam történelmének legsúlyosabb támadására válaszul Izrael hadjáratot indított a Gázai övezetben a Hamász felszámolására, amelyben csaknem 30 ezer palesztin halt már meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top