+ Film

Megtalálta a Jóbarátok egy forgatókönyvét 98-ban, most 25 ezer fontért adta el

Jóbarátok

A Jóbarátok hat Manhattan környéki barát életét követi nyomon. A sorozatot 1994 szeptemberétől 2004 májusáig sugározták.

A Jóbarátok című vígjátéksorozat londoni epizódjának forgatókönyve 25 ezer fontért kelt el egy árverésen az Egyesült Királyságban. A kezdő ár 800 font volt.

A sorozat negyedik évadának utolsó, dupla epizódja forgatókönyvének egy példányát árverezték, amelyben a sorozat egyik főszereplője, a David Schwimmer színész által alakított Ross Geller esküvőjéről szólt.

A forgatókönyvet néhány héttel az 1998-as londoni forgatás után a wembleyi Fountain Studiosban találta meg egy ott dolgozó. Az ő feladata az volt, hogy jegyeket osszon a stúdióba, ahol a forgatás zajlott. A férfi először nem tudta eldönteni, hogy mit kezdeni a papírokkal, végül úgy döntött, megtartja.

Az árverést lebonyolító Hanson Ross aukciósház közlése szerint a tétel iránt „óriási globális érdeklődés volt”. A forgatókönyvért folytatott küzdelem során 219 alkalommal emeltek ajánlatot, és Ausztráliából, Németországból, Spanyolországból, az Egyesült Arab Emírségekből, az Egyesült Államokból, Ukrajnából és Svájcból is érdeklődtek.

A Jóbarátok hat Manhattan környéki barát életét követi nyomon. A sorozatot 1994 szeptemberétől 2004 májusáig sugározta az NBC. Összesen 236 epizódot forgattak. A sorozat hat Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat kapott.

Október 28-án, 54 éves korában hunyt el Matthew Perry színész, aki Chandlert alakította a Jóbarátok sorozatban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top