+ PR-cikk

Gyorscsatlakozók és sorkapcsok? Ezekre érdemes odafigyelni!

Gyorscsatlakozók

Az elektromos hálózattal kapcsolatban sokféle nélkülözhetetlen kiegészítő, tartozék akad, amelyek a megfelelő működést lehetővé tudják tenni. A tennivalók között találhatjuk meg a csatlakoztatás, a leválasztás, valamint a rögzítés feladatait is. Pontosan ezeket vitelezhetjük ki szakszerűen és egyszerűen a gyorscsatlakozókkal.

Válasszunk minőségi termékeket!

Az Alphafüles webáruház gyorskapcsolói és sorkapcsai közül nem lesz nehéz ezt megvalósítani. Ezeket egyaránt hasznosíthatják azok, akik profi szakemberek, ahogy azok sem fognak csalódni benne, akik hobbi felhasználóként keresnek megoldást a vezetékek összekötéséhez.

A tömör kábelek esetében ugyanis ezek az eszközök teljesen biztonságosnak, valamint gyors és könnyen kivitelezhető megoldásnak bizonyulnak. Minőségi kivitelezés, amelynél nem szükséges aggódni amiatt, hogy sérülhet a teljes körű védelem. Egyformán alkalmazhatjuk a háztartásban vagy komolyabb kihívást jelentő körülmények között.

Többféle változat létezik

Választhatjuk például az oldható vezeték összekötőt, s persze ebben az esetben is többféle opció vár bennünket, például aszerint, hogy 2-es, 3-as vagy jóval több bemeneti, illetve kimeneti lehetőséget kínáló eszköz lenne az ideális számunkra.

A hagyományos gyorscsatlakozók között is akad 2-es, 4-es vagy 6-os kivitel. Alkalmazhatjuk ezeket 0,2-4,0 mm²-es keresztmetszettel rendelkező sodrott huzalokhoz vagy 0,2-2,5 mm²-es tömör vezetékekhez is.

A soros elrendezésű sorkapcsok között is többféle megoldás vár bennünket, köztük a csavaros mellett a rugós rögzítés is elérhető. Természetesen itt is többféle elemszámú típusból választhatunk.

A biztonságos összekötésekhez

A sorkapcsok vagy gyorscsatlakozók lehetővé teszik, hogy több vezetéket összekössünk, mégpedig anélkül, hogy ehhez a vezeték krimpelésére vagy érvéghüvelyre lenne szükségünk. A munkavégzés teljesen biztonságossá válik azáltal, hogy ezek a lépések kimaradnak a folyamatból.

A sorkapcsok esetén mindkét oldalukon nyitott, alapvetően műanyag és fém felhasználásával készült szerkezetekről van szó. A bennük lévő rugó vagy csavar szolgálja a vezetékek biztonságos rögzítését, míg a belül található érintkező a kockázatmentes összekötésről fog gondoskodni.

Villanyszerelőként biztosan nem merül fel kérdésként, hogy szükség van-e ezekre az eszközökre, de felújításnál felmerülhet az is, hogy nekünk magunknak kell beszerezni ezeket az elemeket. Szerencsére az Alphafüles webáruház kínálatából ezt könnyűszerrel megtehetjük.

Válasszunk a kötések száma alapján, s ragaszkodjunk ahhoz, hogy minőségi eszközökkel valósuljon meg a munkavégzés. Ezeknek az gyorscsatlakozóknak strapabírónak kell lenniük, s alapvetően nem szükséges karbantartási igényről sem gondolkodni az esetükben, éppen ezért kalkuláljunk bátran hosszú élettartammal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top