+ Zene

Grandiózus koncertfilmet nézhetsz ingyen szombaton estétől egy hétig

Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből.

Egészestés koncertfilmmel zárja jubileumi évét a Liszt Ferenc Kamarazenekar; A 60. év című alkotást december 30-án 18 órától január 6-án éjfélig ingyenesen nézheti meg a közönség.

A világ legrangosabb kamarazenei formációi közé sorolt magyar együttes az idén ünnepelte megalakulásának 60. évfordulóját – olvasható a zenekar közleményében.

A jubileumi év legszebb zenei pillanatait bemutató filmet, amelyben koncertrészletek és beszélgetések hangzanak el, december 30-án 18 órától a https://www.youtube.com/watch?v=yjQycpgMRe8 linken érheti el a közönség.

A zenekar a gazdag és sikeres budapesti hangversenysorozat legszebb pillanatait teszi közkinccsé, az év elejétől egészen az október 25-i emlékezetes zeneakadémiai hangversenyig.

Az október 25-i zeneakadémiai hangverseny műsorából a teljes Dvorák-csellóverseny előadása elérhetővé válik, Várdai István világhírű csellóművész, művészeti vezető szólójával, Takács-Nagy Gábor vezényletével.

Emellett részletek láthatók Emmanuel Pahud-vel közös koncertjükből, valamint a Müpában rendezett születésnapi előadásból Sayaka Shoji hegedűművész és a Győri Balett közreműködésével, továbbá a Martin Frösttel adott hangversenyből is.

A zenei élmény mellett a világhírű vendégek zenéről, közös művészi munkáról megfogalmazott gondolatait is megismerhetik a nézők.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. A zenekar nemzetközi hírnévre tett szert és a klasszikus zenei élet állandó szereplőjévé vált.

Az együttes működése során – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – több mint ötven országba jutottak el, többek között felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben.

A zenekar, amelynek koncertmestere 2016 óta Tfirst Péter, évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra, akik a nagyfokú precizitás, műfaji sokoldalúság és alkalmazkodóképesség miatt előszeretettel dolgoznak együtt a zenekarral.

2020-tól Várdai István csellóművész művészeti igazgatóként kapcsolódott be a szakmai felkészítésbe és művészi koncepció kialakításába.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top