+ Zene

Várdai István gordonkaművész lett a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetője

Várdai István gordonkaművész lett a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetője, az új stratégia keretében a zenei együttes együttműködést kötött a londoni központú HarrisonParrott nemzetközi művész- és projektmenedzsment ügynökséggel.

Körmendy-Ékes Judit, a Liszt Ferenc Kamarazenekar kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy a folyamatos verseny miatt a zenekar nemzetközi zenei elitben évtizedek óta stabil helye nem tekinthető állandónak, ezért folyamatosan új stratégiákra van szükség. Hozzátette, hogy a nemzetközi hírű gordonkaművész vezetésével és a komolyzenei ipar prominens képviselőjével az idei évtől partneri együttműködésbe kezdenek, ami biztosítja a zenei együttes további fejlődését.

Tugce Tez, a HarrisonParrott ügynökség vezetője örömének adott hangot, hogy az ötvenéves jubileumát ünneplő szervezet szoros kapcsolatot építhet ki a világszerte ismert csellista, zenész és kreatív szakember művészeti vezetésével működő budapesti kamarazenekarral. Hozzátette, hogy a régi hagyományokkal bíró zenekar hírnevének erősítésében partnerek kívánnak lenni a jövőben.

Várdai István gordonkaművész, a LFKZ új művészeti vezetője köszöntőjében az új perspektívák keresését emelte ki. Hangsúlyozta, hogy a jövőben olyan új, innovatív, összművészeti projektekben gondolkodnak, ahol a társművészetek képviselőivel, így például a balettművészekkel is együttműködhetnek. További célnak nevezte meg a nagy szólistákkal való további együttműködést. A kamarazenekar idén jelentős németországi turnét szervez.

“Várdai István személye nagyfokú szakmai biztonságot jelent majd, összetett zeneisége, holisztikus látásmódja, világviszonylatban jegyzett munkássága is inspirálja a kamarazenekar művészeit. Az eddig csak egy-egy koncertre korlátozódott együttműködést, a közös alkotást fonjuk szorosabbá”

– közölte Tfirst Péter, a LFKZ koncertmestere.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult, így több mint fél évszázada állandó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének. A 2016 óta Tfirst Péter által vezetett együttes évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra, akik a nagyfokú precizitás, műfaji sokoldalúság és alkalmazkodóképesség miatt előszeretettel dolgoznak együtt a zenekarral. A zenei együttes a közelmúltban olyan kiváló szólistákkal lépett színpadra, mint például Misa Majszki, Emmanuel Pahud, Vagyim Gluzman vagy Borisz Berezovszkij.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top