+ Film

Film ma estére: Vera a tengerről álmodik

vera

A Vera a tengerről álmodik című filmet ma, azaz pénteken vetítik a Cinemax2 adón 23.50-kor, és megismétlik január 4-én, csütörtökön 1.30-kor.

Vera a kortárs Koszovóban élő középkorú jelnyelvi tolmács, aki jól felépített életet él: egy neves bíró felesége, támogató anya és gondoskodó nagymama.

Nyugalmát azonban megzavarja férje váratlan öngyilkossága, majd a rokonok nemkívánatos, fenyegető felvonulása, akik azt állítják, falusi családi házuknak ők a tulajdonosai.

Amikor egy alvilági rendszer indái kezdenek felszínre törni, Vera világát az összeomlás veszélye fenyegeti. A félelem és a bizalmatlanság arra ösztönzi, hogy vegye saját kezébe a család sorsát.

A baljós atmoszférájú film bensőséges, mégis univerzális portrét mutat be egy nőről, akinek szembe kell néznie a nyers valósággal, amikor szembeszáll a korunkban uralkodó, mélyen gyökerező nemi problémákkal.

A 2021-ben készült 88 perces koszovói-albán-macedón filmdrámát Kaltrina Krasniqi rendezte.

A Vera a tengerről álmodik című filmet ma, azaz pénteken vetítik a Cinemax2 adón 23.50-kor, és megismétlik január 4-én, csütörtökön 1.30-kor a Cinemaxon.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Itt belenézhetsz a filmbe:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top