+ Zene

Ezt a hatalmas koncertet ma este mindenki élőben hallgathatja

Concerto Budapest

Az elmúlt három évben a Concerto Budapest nemcsak Magyarországon, de Európában is az élvonalba került az élő közvetítések tekintetében.

Élő közvetítést adnak a Concerto Budapest karácsonyi Csajkovszkij estjéről pénteken este a zenekar online felületein és a Bartók rádióban.

A Zeneakadémia nagytermében felcsendülő műsorban elhangzik Csajkovszkij Meditációja a Souvenir d’un lieu cherből, a D-dúr hegedűverseny, a Hattyúk tava-szvit és a Diótörő-szvit. Az est szólistája Baráti Kristóf, a koncertet Keller András vezényli – közölte a Concerto Budapest.

A koncertet 19 óra 35 perctől a Bartók rádió élőben közvetíti, a hangversenyről készülő stream pedig ingyenesen elérhető lesz a zenekar online felületein

A közleményben felidézik, hogy Keller András, az együttes zeneigazgatója a karácsonyi Csajkovszkij-est iránti óriási érdeklődésre való tekintettel döntött úgy, hogy a zenekar pénteken délelőtt 11 órától ráadáskoncertet ad a Zeneakadémián. A jegyek a délelőtti koncertre is néhány nap alatt elfogytak, így merült fel az élő közvetítés ötlete – fogalmaznak a közleményben.

A közleményben Keller Andrást idézik, aki kiemelte: a zeneművészet fő célja a humánum, a szeretet és az emberi jó közvetítése, a lélek felemelése és érzelmi világunk kiteljesítése.

„Éppen ezért különösen fontos számomra, hogy karácsonykor minél szélesebb rétegekhez eljuttassuk a harmónia, a béke, a közösség és az egymásra találás érzését” – mondta.

Szabó Stein Imrét, a felvétel kreatív producerét, a zenekar nemzetközi stratégiai főtanácsadóját is idézik, aki kiemelte: az elmúlt három évben a Concerto Budapest nemcsak Magyarországon, de Európában is az élvonalba került a filmes felvételek és az élő közvetítések színvonala és nézettsége tekintetében.

Tavaly még pénzügyi gondokkal küzdött a zenekar:

Concerto Budapest koncertjeit bedöntötte a kormány

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top