+ Zene

Concerto Budapest koncertjeit bedöntötte a kormány

Concerto Budapest

A Concerto Budapest nem kapta meg 2022-re állami támogatása felét, így nem tartja meg egyik legfontosabb fesztiválját sem.

fotó: Benkő Sándor

A Concerto Budapest nem kapta meg 2022-re állami támogatása felét, így – vélhetően az energiaáraknak is köszönhetően – nem tartja meg egyik legfontosabb fesztiválját sem.

Az alábbiakban a Concerto Budapest szimfonikus zenekar közleményét olvashatjátok

A kulturális finanszírozást is érintő, átfogó gazdasági intézkedések nyomán a Concerto Budapest szimfonikus zenekar a 2022. évi állami támogatásának csaknem 50%-os elvonásával kényszerült szembesülni.

Emiatt sajnálattal tájékoztatjuk közönségünket, hogy nem tudjuk idén megrendezni az egyik legfontosabb fesztiválunkat, a november 19-20-ra meghirdetett A Hallgatás Napja kortárs zenei fesztivált, továbbá a Magyar Kincsek sorozat november 27-i koncertje is elmarad a Pesti Vigadóban. A már megváltott jegyek árát visszatérítjük, a jegyvásárlókat értesítjük.

De van jó hír a Concerto Budapesttől:

A 2022. december 3-i tematikus Schubert-napot a finanszírozási nehézségeink ellenére is megrendezzük a Zeneakadémián, és a tervezett program jelentős részét megtartjuk, de a meghirdetett négy koncert helyett két koncerten, a nagyteremben lépnek pódiumra meghívott vendégművészeink és zenekarunk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top