+ PR-cikk

Létezik valóban prémiumminőségű, egyedi konyhakés?

konyhakés

A kés az egyik leggyakrabban használt konyhai vágóeszköz, nélkülözhetetlen a főzés és a tálalás, étkezés során is. A többség mégsem igazán foglalkozik azzal, hogy milyen minőségű vagy hogyan néz ki, csupán használni szeretné.

Ám, akinek a gasztronómia a szenvedélye, az nemcsak szívét-lelkét teszi bele az ételekbe, hanem arra is nagy gondot fordít, hogy milyen eszközöket használ a munka során. Nem elégszik meg akármivel, hanem a jót, a különlegest, az egyedit keresi. Pontosan ezt a réteget szólítja meg a finnshop.hu-nál kapható Dick Vivum termékcsalád is.

Főszerepben a tradíciók

A manapság használatos kések java része műanyag, esetleg fém markolattal rendelkezik, ám nem volt ez mindig így. Amikor még nem léteztek a mai modern alapanyagok és gyártási technológiák, akkor a fa volt az a nyersanyag, amit az emberiség a legszélesebb körben alkalmazott.

Fából készültek többek között a konyhakések nyelei is, hiszen ez az anyag könnyen hozzáférhető és olcsó volt. Mostanra viszont nagyot fordult a világ, és olyan időket élünk, hogy egy igazi fa markolatú kés már különlegességnek számít.

Pontosan erre épít az említett termékcsalád is, ami visszanyúl a késgyártás gyökereihez és tradicionálisan, fából készíti az eszközök markolatát.

Igazi egyediség

Az említett vágószerszámokhoz pácolt nyírfát használnak, ami a megbízhatóság, tartósság és az életerő megtestesítője. Mindemellett csodásan szép erezettel rendelkezik, eme tulajdonságát pedig a német gyártó is kihasználja.

A famintázat ugyanis minden késen jól látható, és voltaképpen ez az, ami egyedivé teszi a termékeket. Hiszen, ahogy nincs két egyforma erezetű fa, úgy nincs két teljesen egyforma kinézetű Vivum kés sem. Még ha többet is vásárolunk ugyanabból a típusból, akkor is azt tapasztaljuk majd, hogy a markolatuk mintázata különbözik.

Mindez azt jelenti, hogy ezek az eszközök egyedibbek még a gyűjtők számára készült, limitált darabszámú termékeknél is, hiszen egyetlen késnek sem létezik tökéletes másolata.

És itt most mondhatnánk azt, hogy “egy ilyen termék bármely konyha dísze lehet,” de ez a kijelentés nem igazán állná meg a helyét, hiszen a késeket nem dekorációnak tartjuk, hanem nagyon is gyakran használjuk őket.

Kifogástalan teljesítmény

A vonzó külső tehát korántsem minden, hiszen egy ilyen eszközt nemcsak nézegetni akarunk, hanem azt várjuk el tőle, hogy könnyen és gyorsan tudjunk vele aprítani, szeletelni bármilyen élelmiszert bármekkora darabokra.

Egy prémium termékben pedig e téren nem is kell csalódnunk. A borotvaéles pengékkel éppolyan könnyed mozdulatokkal tudunk felvágni egy kemény sütőtököt, mint egy lágy sajtot.

Ez az élesség pedig hosszú ideig megmarad, akár mindennapos használat mellett is, és csak nagy ritkán van szükség arra, hogy egy kicsit megélezzük a pengét. Természetesen ehhez az is kell, hogy vigyázzunk a késekre, óvatosan mosogassuk, és egymástól elszeparáltan, késblokkban vagy védőtokban tároljuk őket. Így viszont sokáig megőrzik kifogástalan minőségüket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top