+ Színház

Udvaros Dorottya elárulta legmeghatározóbb színházi élményét

Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya a közönséggel való kapcsolatról, tanácsokról és pályakezdésről beszélt a 15. Arany Medál-díj idei imázsfilmjében

Udvaros Dorottya, Kossuth-díjas színművész, aki négy és fél évtizede van a pályán, hazánk legismertebb, legelismertebb, legsokoldalúbb és legnépszerűbb színművészeinek egyike. Komplex alakításait színpadról, filmről, tévéből, rádióból, színészalbumból és szinkronból is ismerjük. Számos emlékezetes munkáját 1983-ban Jászai Mari-díjjal, 1990-ben Kossuth-díjjal ismerték el. 2023-ban választották a nemzet színészévé Máthé Erzsi, Kossuth-díjas színművész megüresedett helyére.

Udvaros Dorottya, aki 2021-ben az év színésznőjének járó Arany Medál-díjat kapta, a közönségdíjak és szakmai elismerések fontosságáról, a közönséggel való kapcsolatról, tanácsokról és pályakezdésről beszélt a 15. Arany Medál-díj idei imázsfilmjében.

2023. december 1-jén, éjfélig lehetett művészeket felterjeszteni a 15. Arany Medál-díjra: a szavazás lezárult, hat nagyszerű kitüntetettel gazdagszik az elismerés sikertörténete. A féljubileumi Arany Medál-díjkiosztót december 13-án, szerdán 15 órakor rendezik a budapesti Bethlen Téri Színházban.

Idei kampányarc Udvaros Dorottya, Kossuth-díjas színművész, korábbi díjazottunk volt. Az idén Nemzet Művészének választott alkotóval imázsfilmet forgattak a budapesti Nemzeti Színházban, az Árki Péter (New Arc Media) által jelzett kisfilm nagy érdeklődésnek örvend, hiszen már 1750-en megtekintették a YouTube-videómegosztón a közzététele óta eltelt hónapban.

A kisfilm sikerére és a közelgő díjátadóra való tekintettel elkészítettek egy rövid, exkluzív videót is művésznővel, amelyben élete legmeghatározóbb, nézőként átélt színpadi előadását idézi fel.

Magyarország egyedülálló közönségdíjának meglepetéskisfilmjét fényképezte: Árki Péter. Közreműködött: Albutiu Réka; Navarrai Mészáros Márton

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top