+ Színház

Legyen már vége valaminek! – kezdődik a szabadkai színházi fesztivál

szabadkai

A szabadkai színházi rendezvényre Szerbiából, Magyarországról, Bosznia-Hercegovinából, Csehországból, Romániából és Szlovéniából érkeznek

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház A hallgatás poétikája című előadásával kezdődik péntek este a 15. Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztivál Szabadkán, amely november 17. és 26. között tizenhárom előadással várja a közönséget.

A fesztivál alcíme, a Hit Me Baby Final Time Britney Spears ismert slágerére utal, egyben a világban történő eseményekre reagál, vagyis azt jelenti, hogy „jussunk már valamire”, „legyen már vége valaminek”, „fejezzük már be” – magyarázta Urbán András fesztiváligazgató korábban.

Hozzátette, hogy a végletességet sugalló alcím ellenére ez nem az utolsó Desiré fesztivál lesz, ennek pont az ellenkezője igaz, minden nehézség ellenére még nagyobb erővel és lelkesedéssel haladnak előre a szervezők.

A szabadkai színházi rendezvényre Szerbiából, Magyarországról, Bosznia-Hercegovinából, Csehországból, Romániából és Szlovéniából érkeznek színészek, rendezők és társulatok. A budapesti Nemzeti Színház Woyczek című előadása azonban a teátrumban történt néhány nappal ezelőtti baleset miatt elmarad.

Az előadások mellett közönségtalálkozókon és kötetlen beszélgetéseken vehetnek részt a nézők. A Desiré Akadémia keretében megismerkedhetnek az alkotókkal, illetve azokkal a gondolatokkal, amelyek mentén az előadások születtek, emellett fiataloknak, főként középiskolásoknak és egyetemistáknak szerveznek workshopot arról, hogyan lehet írni és beszélni egy előadásról vagy a színházról.

A Desiré Central Station fesztivált először 2009-ben rendezték meg, nevét a szervező színház névadója, Kosztolányi Dezső becenevéről kapta.

A legfrissebb színházi cikkek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top