+ Film

Szacsvay László és Kizlinger Lilla leküzdik a generációs különbségeket

szacsvay lászló

A Szacsvay László és Kizlinger Lilla főszereplésével készült Valami madarak december 14-től látható a mozikban

A Szacsvay László és Kizlinger Lilla főszereplésével készült Valami madarak december 14-től látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában. Hevér Dániel a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában megvalósult első nagyjátékfilmjéhez most megérkezett a végleges plakát:

szacsvay lászló

Valami madarak generációkon átívelő különleges barátságról mesél, miközben az Életrevalókat idéző bájjal és humorral foglalkozik az idősgondozás korábban magyar filmekben mellőzött témájával.

„Remélem, hogy az emberek sokat fognak nevetni a filmen, mert az elejétől fogva nagyon fontosnak tartottuk Kertész Zsanett forgatókönyíróval, hogy vicces legyen, és úgy legyen vicces, hogy sosem nevetünk ki benne senkit” – mesélte Hevér Dániel rendező.

A film főszereplője, Béla (Szacsvay László) egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Amikor egy kisebb baleset után a fia egy idősek otthonába rakja, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé (a berlini Ezüst Medve-díjas Kizlinger Lilla – Rengeteg – Mindenhol látlak; Magyarázat mindenre), aki büntetésből dolgozik az otthonban. Hiába van csaknem hatvan év korkülönbség közöttük, hasonló karakterük, a magányuk, és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak, gyorsan szövetségessé teszi őket.

Valami madarak rendezője Hevér Dániel, forgatókönyvírója Kertész Zsanett, operatőre Nagy Marcell, producere Dreissiger László, co-producerei Juhász Péter, Blik Dániel és Romwalter Judit, látványtervezői Nyitrai Anna és Gelsi Zoltán, vágója Csabai Attila, zeneszerzője pedig Kozma Kata.

A plakát művészeti rendezője Blik Dániel volt, a grafikát a ROK készítette.

A legfrissebb filmes hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top