+ Képzőművészet

Megnyílt az első tárlat a Hild-villa virtuális kiállítóterében

Hild-villa

A Hild-villát bemutató virtuális séta után a kutatóintézet ezúttal virtuális galériát nyitott a falai
között.

Fotó: amikisvarosunk.hu

A Hild-villa háromdimenziós másolata első alkalommal nyitja meg virtuális kapuit kiállítótérként a Velencei Üvegművészeti Hét (The Venice Glass Week) nemzetközi fesztiválhoz kapcsolódva.A Budapest egyik ikonikus klasszicista műemlékét, a Hild-villát bemutató virtuális séta után az MMMűvészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet virtuális kiállítóteret nyitott meg, hogy az érdeklődők minél szélesebb körben megismerjék az MMA Művészeti Ösztöndíjprogramban részt vevő művészek alkotásait.

Mint írják, az első tárlat aktualitását a szeptember 2. és 15. között immár hetedik alkalommal megrendezett Velencei Üvegművészeti Hét adja, ahol idén több MMA művészeti ösztöndíjas – Koós Daniella, Sipos Balázs, Soltész Melinda és Telegdi Balázs – műveivel is találkozhat a közönség.

A 3D galéria segítségével az alkotók művei immár a fizikai távolságokat áthidalva, akár otthonról, bárki számára elérhetőek, a kiállítóterek virtuálisan bejárhatók.

A Hild-villa különböző termein végigvezetve az érdeklődők számára lehetőség nyílik elidőzni Koós Daniella HILO vázakollekciójában, Telegdi Balázs Wrapped Forms I. és Wrapped Forms III. alkotásainál, illetve Sipos Balázs Áldozati bárány, Nagyhal megeszi a kishalat és a Kiűzetés a paradicsomból című művei között.

Az információs táblákon nagyítással könnyen olvashatóvá válnak a képcímek, a leírások, és a tárlatvezetés során a tavalyi velencei üvegművészeti fesztiválba is bepillanthatnak az érdeklődők a virtuális térben található videó segítségével.

A kiállítóteret a MaxWhere keretrendszerben Baranyi Péter, Csapó Ádám és Galambos Péter magyar tudósok fejlesztették ki. A tér publikus, bárki számra ingyenesen elérhető az MMA MMKI honlapján.

Virtuális galéria.

A Velencei  Üvegművészeti Hétről ITT írtunk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top