Hírforrás

Kéklámpás találkozó az Aeroparkban

Kéklámpások az Aeroparkban

Az ország minden részéről különféle típusú és méretű kéklámpás járművek érkeznek az Aeroparkba.

Kép forrása: Aeropark
Keresés a weben

Több mint 50 különleges jármű (rendőrautó, tűzoltószer, helikopter, oldtimer) érkezik a ferihegyi repülőmúzeumba szombaton a Kéklámpás találkozóra. A  2021-ben indított programmal a kéklámpás szolgálatok munkáját szeretné közelebb hozni mindenkihez az Aeropark, ezért a járműbemutatók mellett számtalan interaktív eseménnyel készülnek a szervezők.

A Légirendészeti Szolgálat MD902-es helikoptere, valamint a Légimentők EC-135-ös helikoptere a tervek szerint 10 órakor landol a múzeum területén. Az ország számos részéről Ferihegyre látogató hivatásos és önkéntes tűzoltó szervezetek a többi között Mercedes, Rosenbauer, Rába, Steyr, Iveco-Magrius típusokat vonultatnak fel.

A Hagyományőrző Rendőrszázad az ország legkisebb rendőrautójával, illetve az első nyugati típusú rendőr gépkocsijával érkezik, de az érdeklődők megnézhetik majd azt a páncélozott Opel Campot is, amely évtizedeken át szolgált lövészjárműként a Ferihegyi Repülőtéren.

A Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság szakemberei látványos műszaki mentési bemutatót tartanak, amely során kiderül, mi történik egy baleset helyszínén, hogyan emelik ki a sérülteket, hogyan számolják fel a káreseteket.

A III. Kéklámpás Találkozó egyik leglátványosabb programja az lesz, hogy az eseményre érkező járművek konvojban, rendőri felvezetés mellett csaknem egy órán át tartó felvonulásra indulnak az Aeropark-Vecsés-Ecser-Vecsés-Aeropark útvonalon.

Az eseményről bővebben ITT.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top