+ Képzőművészet

Még vasárnapig láthatók az újonnan azonosított Gulácsy-festmények

gulácsy

Vasárnap zár a Gulácsy-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában, ezért a hétvégén a múzeum meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat.

Keresés a weben

Vasárnap zár a Gulácsy-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában, ezért a hétvégén a múzeum meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat.

Vasárnapig látogatható a 20. századi magyar művészet egyik legkülönösebb alakja, Gulácsy Lajos életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában, amelyet eddig már több mint hatvanezren tekintettek meg – áll a múzeum keddi közleményében.

A mintegy kétszáz művet, azon belül 84 festményt bemutató nagyszabású kiállítás új összefüggések megvilágításával tárja fel Gulácsy Lajos művészetét. A tárlaton a közismert képeken kívül több újonnan azonosított alkotás is látható, valamint olyan művek is, amelyek korábban még soha nem szerepeltek kiállításon. A festmények, rajzok, illusztrációk mellett Gulácsy-kéziratok, a művészről készült fotók, valamint kortársainak néhány jellemző alkotása egészíti ki a bemutatót.

A kiállításhoz kapcsolódó, a Letűnt idők nyomában. Gulácsy Lajos, Fáy Dezső és Keleti Arthúr Itália igézetében című kamaratárlat is megtekinthető a hét folyamán.

Az utolsó héten minden nap tárlatvezetések várják a közönséget, pénteken, szombaton és vasárnap pedig 19 óráig tart nyitva a múzeum.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top