+ vallás

Ferenc pápa: a klímaváltozástól meg kell óvni a teremtés ajándékát

Ferenc pápa

Ferenc pápa köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik nagylelkűen felajánlották segítségüket, kiemelve a tűzoltók áldozatos munkáját.

A globális éghajlatváltozás elleni küzdelemben „bátor és előrelátó erőfeszítések megtételére” buzdított Ferenc pápa üzeneteiben, amelyeket az erdőtüzek és más időjárási katasztrófák sújtotta Olaszország és Görögország püspöki karának küldött pénteken.

A katolikus egyházfő az olasz egyháznak szánt bejegyzésében mély együttérzését fejezte ki a vihar és erdőtüzek sújtotta területeken élő emberekkel, akiket „közel” érez magához.

„Ezek a légköri események rávilágítanak arra, hogy bátor és előrelátó erőfeszítésekre van szükség, hogy felelősségteljesen szembe nézzünk az éghajlatváltozás kihívásaival, mert csak így óvhatjuk meg a teremtett világot, vigyázva közös otthonunkra”

– áll a Matteo Zuppi bíborosnak, az Olasz Püspöki Konferencia elnökének címzett üzenetében.

Ferenc pápa köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik nagylelkűen felajánlották segítségüket, különösen kiemelve a tűzoltók áldozatos, erőn feletti munkáját.

Ferenc pápa a hőhullámok miatt erdőtüzekkel sújtott Görögország püspöki karának is hasonló üzenetet küldött, amelyben azt írta:

„reméli, hogy a közös otthonunkat fenyegető veszélyek, amelyeket a jelenlegi hőhullám súlyosbít, mindenkit arra ösztönöznek, hogy megújítsuk erőfeszítéseinket és így megőrizhessük a teremtés ajándékát a jövő nemzedékeinek.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top