+ PR-cikk

A mandulasav egy igazán hatékony fegyver a bőrápolásban

mandulasav

A mai cikkünkben az egyik leghatásosabb hámlasztóról, a mandulasavról rántjuk le a leplet, amely a vízben oldódó savak csoportjába tartozik, de a glikol-, vagy tejsavval ellentétben sokkal kíméletesebb a bőrrel.

Mit érdemes tudni még a mandulasavról?

A MediNatural arcápolás kategóriájában kapható 5% Mandulasav + 1% BHA hámlasztó szérum a gyengéd hámlasztó formulájának köszönhetően eltávolítja az elhalt hámsejteket, és ezáltal megakadályozza, hogy azok eltömítsék a pórusokat, és így pattanások alakuljanak ki.

Arról nem is beszélve, hogy a faggyúmirigyek termelésének szabályozására is előnyös hatással van. Sőt, még gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is bír, és hatékonyan növeli a kollagén- és elasztintermelést, amelynek köszönhetően többféle bőrproblémára jelenthet hatékony ellenszert.

Azt viszont fontos kiemelni, hogy nagyobb mennyiségben hajlamos a bőrt fényérzékenyíteni, így a használata megköveteli a legalább 30-as faktorszámú fényvédő alkalmazását. De egyébként a fényvédelemnek amúgy is alapvető részét kell képeznie a bőrápolási rutinnak.

Hogyan használd?

Ha még csak most ismerkedsz a hámlasztók világával, akkor azt javasoljuk számodra, hogy első körben kétnaponta használd ezt a készítményt. Amennyiben pedig azt tapasztalod, hogy a bőrödön nem jelentkezett miatta viszketés, kipirosodás vagy duzzanat, akkor akár áttérhetsz a naponta történő alkalmazásra is. Illeszd be a használatát esténként a szérum és/vagy a hidratáló előtt!

Abban az esetben pedig, ha kifejezetten pattanásokra szeretnéd használni, akkor javasoljuk, hogy kombináld szalicilsavval, és alkalmazd felváltva a két hámlasztót. A szalicilsav ugyanis képes megszakítani a kapcsolatot az elhalt sejtek, illetve a bőr között, és igazán mélyen be tud hatolni a bőrbe, amelynek köszönhetően tökéletesen tisztává varázsolja az arcbőrt.

Vigyázz, nehogy túlzásba ess!

Bár klassz dolog a hámlasztás, de hamar túlzásba lehet esni vele. A túlhámlasztás pedig ugyanúgy problémákhoz vezethet, mint a hámlasztás hiánya, mivel komolyan felboríthatja a bőr természetes védőrétegének egyensúlyát.

Ezért mielőtt belevágnál a folyamatba, érdemes kiderítened, hogy miből mennyit és hogyan kell használni.

Ha mégis túlhámlasztottad a bőröd

Ha azt tapasztalod, hogy csíp, hámlik, húzódik, és piros a bőröd, akkor az valószínűleg annak a jele, hogy túlhámlasztottad. Ebben az esetben fontos, hogy azonnal térj vissza a legalapabb bőrápolási rutinodhoz, és minimum két hétig kerüld a savakat és más aktív hatóanyagokat!

Miután pedig letelt ez az időintervallum, lassan és óvatosan kezdd el újra bevezetni a hámlasztó használatát!

Végső tanácsok

Mivel a BHA és a PHA-savak kis mennyiségben nem fényérzékenyítenek, így nyáron is nyugodtan használhatod őket bőrradírozásra. De ennek ellenére semmiképpen sem szabad megfeledkezned a megfelelő fényvédelemről!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top