+ Színház

Rost Andrea: Nem akartam megvárni, hogy elküldjenek

ROST ANDREA

Rost Andrea: Ma is úgy gondolom, a legjobb döntést hoztam, amikor nem írtam alá az új szerződésem. sok helyen hallhat majd a közönség.

Néhány héttel ezelőtt nevezte ki Csák János miniszter Ókovács Szilvesztert a Magyar Állami Operaház élére, ezzel 2023. augusztus 1-től újabb öt évre ő lesz az igazgató. A vezetői posztra Rost Andrea is pályázott, de miután kiderült, hogy a pályázatokat elbíráló szakmai zsűri ajánlását figyelmen kívül hagyta a miniszter, Rost Andrea bejelentette, hogy nem ír alá Ókovácsnak a következő évekre.

Rost Andrea nem az Operától köszönt el, hanem újraválasztott igazgatóval nem tud együtt dolgozni, mint mondja, más a szemléletük. Rost Andrea a Best magazinnak nyilatkozott:

Én a művészközpontú vezetésben látom a jövőt, a saját pályázatomban is leírtam, hogy az énekeseket meg kell becsülni, mert ez a műfaj erről szól. Én olyan Operában hiszek, ahol a művészek megkapják a nekik járó figyelmet és tiszteletet, ahol fontosnak érzi magát minden egyes dolgozó. Egyszerűen nem akartam megvárni, hogy elküldjenek, vagy ami még rosszabb, egyszerűen kikoptassanak az Operaházból.

Rost Andrea elmesélte, az utolsó évadban alig kapott megbízást a jelenlegi vezetéstől, ez pedig számára elég beszédes:

Úgy érzem, az én pályám nagyobb ívű annál, hogy egyszerűen parkolópályára tegyenek. Akkor inkább felállok. Szerintem vannak olyan művészek, akikkel igenis le kell ülni egyeztetni, hogy mit szeretnének énekelni, és gondolkodni bennük. Ma is úgy gondolom, a legjobb döntést hoztam, amikor nem írtam alá az új szerződésem. Sok helyen hallhat majd engem a közönség, akkor is, ha ez nem az Operaházban lesz.

Az énekesnő nagy ívű terveiben szerepel a fiatalokkal való foglalkozás, azon töri a fejét, hogyan tudná átadni a tudását:

Most leginkább azon töröm a fejem, hogyan lehetne megteremteni egy olyan helyet, egy oktatási és koncertközpontot, ahol a szakmai tudásomat, amit hosszú pályám alatt összeszedtem, átadhatom a fiatal énekeseknek. Szeretném segíteni őket, hogy ne legyenek elveszettek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top