+ Színház

Rost Andrea nem ír alá Ókovács Szilveszternek az Operában

ROST ANDREA

Rost Andrea is pályázatot adott be az Operaház főigazgatói posztjára, erről azt nyilatkozta: Úgy éreztem, kötelességem megpróbálni.

Rost Andrea is pályázatot adott be a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára, erről azt nyilatkozta: Úgy éreztem, kötelességem megpróbálni. Főigazgatói koncepciójának középpontjában a társulati működés állt, kevesebb bemutató, és a külföldre szerződött fiatalok hazahozatala, amelyről bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz.

A pályázatokat értékelő szakmai bizottság Kesselyák Gergely pályázatát tartotta legjobbnak, ennek ellenére vagy ezzel együtt Csák János Ókovács Szilvesztert nevezte ki főigazgatónak, aki, a tegnapi értesülések szerint, felmondta Kesselyák határozatlan idejű szerződését, és amely hír megjelenésére Ókovács a Mandiner című lapon keresztül üzent. Úgy tűnik, ennek a folyamatnak részeként olvashatjuk Rost Andrea nehéz döntéséről írt levelét:

Tisztelettel tájékoztatom az opera szerető közönséget, hogy a Magyar Állami Operaház 2023/24 – es színházi szezonra ajánlott szerződését nem írom alá, mely döntésemről a mai napon Ókovács Szilveszter főigazgató urat írásban tájékoztattam. Már nyáron – a főszereplésemmel meghirdetett – A varázsfuvola előadásokon sem lépek színpadra.

Némi mérlegelés után fájó szívvel hoztam meg ezt a számomra oly nehéz döntést.

Nem vonulok vissza!

A közönség nyáron vidéki fesztiválokon találkozhat velem. A VeszprémFest keretében számos produkcióban láthatnak, és szeretettel hívom Önöket a Győri Filharmonikusokkal tartandó áriaestemre a Fertőrákosi Barlangszínházba.

A közeljövőben nyugodt, támogató közegben szeretnék értékes művészeti projekteket teremteni, minden ilyen színházi- és koncert felkérésnek örömmel teszek majd eleget. Emellett alapítványommal kívánok kiemelten foglalkozni, melynek célja -többek között- a fiatal pályakezdő művészek támogatása.

A poszt csak teljes terjedelmében közölhető.

Fényképek: Első szerepem 1988-ban a Magyar Állami Operaházban, Békés András tanár úr rendezésében Britten: Albert Herring című operájában Emmie szerepében és 2022-ben a Simon Boccanegrában Améliaként Placido Domingoval

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top