+ Életmód

Nemrégiben megjelent egy új, szórakoztató családi társasjáték

családi társasjáték

A családi társasjáték lényege, hogy kicsik és nagyok egyaránt tudnak vele játszani, a közös szórakozáshoz ezeket éri meg választani.

Azok a családok, akik szeretnek társasjátékozni, folyamatosan lesik, mikor jelenik meg egy új játék, amit kipróbálhatnak. Az ok egyszerű: egy idő után a legtöbb társas már unalmassá válik, nincs benne kihívás, vagy nem minden családtag leli örömét benne. Szerencsére mindig jelennek meg újdonságok, ezek közül mutatunk be most egyet.

Milyen egy jó családi társasjáték?

A családi társasjátékok lényege, hogy kicsik és nagyok egyaránt tudnak vele játszani, a közös szórakozáshoz ezeket éri meg választani. Szerencsére bőséges a választék a kategóriában, és sorra jelennek meg az újdonságok is. A Compaya társasjátékai között mindig érdemes szétnézni, hiszen a bolt munkatársai kiadással is foglalkoznak, így tőlük értesülhetünk először, milyen új termékek várhatóak a piacon.

A családi társasok nagyon népszerűek, ami annak köszönhető, hogy a 8 évesektől kezdve a 99 évesekig mindenkinek felhőtlen szórakozást tudnak nyújtani. Köztudott, hogy a kisiskolás kor elején alakul ki a szabálykövető magatartás és a kudarctűrő képesség, így ez a korosztály már képes durcázás, sértődés és csalás nélkül is végigjátszani egy partit, valamint könnyen megértik a játékszabályokat is.

Az óvodáskorú gyermekek számára még az egyszerűbb, gyorsan végigjátszható társasok a megfelelőek, ezekből is sokat találunk a Compaya kínálatában. Ezek a típusok azonban a felnőttek és a nagyobb gyerekek számára nem jelentenek kihívást, de kétségkívül nagy szerepük van abban, hogy megszerettessék a kicsikkel a társasozást.

Egy különleges újdonság: a Medvepark

Az elmúlt években több társasjáték is megjelent magyar nyelven a Compaya kiadó jóvoltából, az egyik legújabb közülük a Medvepark. Ez egy lapkalerakó társasjáték, ahol a résztvevők egymással versenyeznek: ki tud nagyobb pontértékű medveparkot építeni.

A területet különböző elemekkel szükséges feltölteni, többek közt a medvék fajtájához tartozó medveházakkal. A jegesmedvéknek például egy hűvös medencét kell tervezni, míg a koaláknak egy eukaliptuszmezőt.

Azonban egy medveparkban nem feltétlen csak a medvéket szolgáló medveházak és kifutók vannak jelen, hanem a látogatókra is gondolni kell. Utóbbiak érdekét szolgálják például a játszóterek a büfésorok, vagy folyók, amik kisebb elemek, segítségükkel pedig jól feltölthető az a terület, amiket nem a medvék foglalnak.

Egy-egy szegmens teljes beépítése a medveszoborral végződik, ezekre érdemes társaink előtt lecsapni, mert jó sok győzelmi ponttal bírnak. A nyertes az a játékos lesz, aki a legtöbb győzelmi pontot tudta összegyűjteni a játék végére a medveparkjának elemeiből.

Ha már sikerült a Medvepark alapjátékát jól kiismerni, akkor a haladó játékosok küldetéslapkákkal tudják a játékélményt felpezsdíteni, ami további pontszerzési lehetőséggel bír a játék végére!

Miért érdemes kipróbálni a Medveparkot?

A Medvepark egy igazán szórakoztató, a tetriszhez hasonló játék, és mindig új helyzeteket tud teremteni. A társas haladó módban is játszható, így több pontszerzési lehetőség állhat a játékosok előtt.

A játékidő sem hosszú: 30-45 perc, és a szabályok sem bonyolultak. Valóban tartalmas kikapcsolódást kínál gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top