+ Pályázat

Már lehet pályázni a Müpa jövő évi Jazz Showcase tehetségbörzéjére

Jazz Showcase

A Jazz Showcase legfontosabb célja felhívni a figyelmet a pályájuk elején járó, kimagasló tehetségű előadókra.

Fotó: Csibi Szilvia
Keresés a weben

Ismét megrendezi a közép-európai régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét a Müpa. A jövő februári Jazz Showcase-en való részvételre idén szeptember 24-ig lehet pályázni.

A Jazz Showcase legfontosabb célja felhívni a figyelmet a pályájuk elején járó, kimagasló tehetségű előadókra. A hat legígéretesebb formáció kiválasztása idén megújult szabályrendszer szerint történik, a mustra 2024. február 16-tól 18-ig lesz – közölte a szervező Müpa.

A Müpa megalakulása óta küldetésének tekinti, hogy a hazai alkotó- és előadóművészeti színtér feltörekvő tehetségeinek fellépési lehetőséget biztosítson, így támogatva a pályakezdő fiatalok karrierjének beindulását. A 2008 óta minden évben megszervezett Jazz Showcase lendületet kíván adni a dzsesszutánpótlásnak, minél többekkel megismertetni a műfajt, a rajongókat pedig dzsesszfiestára hívja.

A jövő sztárjait reflektorfénybe állító tehetségbörze elismertsége egyre nő, amit jól mutat a fellépésre jelentkező zenekarok számának jelentős emelkedése, a szakmai partnerek bővülő köre és a közönség fokozódó érdeklődése. A hazai klubokat és fesztiválokat képviselő szakmai partnerek, illetve a műfaj szaktekintélyeiből álló nemzetközi zsűri tagjai a Müpa által felkínált szakmai és közönségdíjakon felül minden évben további színpadra lépési lehetőségekkel ismerik el a Jazz Showcase legígéretesebb tehetségeit.

2024-ben az eseménysorozat megújult pályázati rendszerben folytatódik. Ezen indulhat minden, magát magyarnak valló személy, aki megfelel a kiírás feltételeinek; a jelentkezés, valamint a hat legalkalmasabb formáció kiválasztásának és meghívásának részletes szabályait a Müpa honlapján olvasható dokumentumból ismerhetik meg az érdeklődők.

A beérkezett pályamunkák előzetes válogatását Borbély Mihály klarinét- és szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára; Fekete-Kovács Kornél zeneszerző, trombitaművész, karmester, a Modern Art Orchestra alapítója és művészeti vezetője; valamint Bércesi Barbara, a Müpa dzsesszprogramjainak szerkesztője végzi.

További információk és a Jazz Showcase pályázati felhívása ezen az oldalon találhatók.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top