+ PR-cikk

Szerszámok, amik nélkülözhetetlenek a kertészkedéshez

szerszámok

A kertészkedés egy rendkívül izgalmas hobbi, ugyanakkor nagy felelősséggel járó tevékenység is, hiszen ha egyszer belekezdünk, akkor utána folyamatosan figyelnünk kell arra, hogy a kertünkben található növények szépek és egészségesek legyenek.

Szerencsére ebben segítségünkre van néhány olyan szerszám, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hatékony munkát végezzünk. Amennyiben még nincsenek a birtokodban, akkor figyelmedbe ajánljuk az Állványbázis.hu kerti gépek, eszközök kínálatát, ahol kizárólag magas minőségű, márkás termékeket találsz. Most pedig nézzük, melyek azok a szerszámok, amikre neked is szükséged lehet!

Fűkasza a gyep rendben tartásához

Kevés olyan kert van, ahol ne lenne egy olyan rész, ami fűvel van bevetve. Ha pedig ez így van, akkor számolnunk kell azzal, hogy a fűszálak előbb vagy utóbb elérik azt a magasságot, ami már zavaró lesz.

Egyrészt azért, mert beárnyékolják az alacsonyabb növésű növényeket, amik így nem tudnak megfelelően növekedni és termést hozni, másrészt pedig azért, mert a nagyra növő fű azt az érzetet kelti, mintha hanyag gazdái lennénk a kertünknek.

A magas fűszálakat a fűkasza segítségével könnyen le tudjuk nyesni a hosszú, ívelt pengéjének köszönhetően. Ehhez tulajdonképpen csak néhány erőteljes mozdulatot kell végeznünk.

Rotációs kapa a gyomláláshoz

Egy kertben nemcsak füvet kell nyírni, hanem a gazt is el kell távolítani ahhoz, hogy a gondosan elvetett növényeink megfelelő ütemben növekedjenek, és szép termésátlagot hozzanak.

Ez azonban csak akkor lesz így, ha nem hagyjuk elburjánzani a gazt a területen, ami esztétikailag sem nyújt szép látványt, de ennél sokkal nagyobb probléma is van vele. Mégpedig az, hogy elszívja a tápanyagot a növényektől, aminek egy idő után az lesz az eredménye, hogy olyan magasságokba tör, hogy még a napfényt is kitakarja előlük.

Az eltávolításukra remekül alkalmazható a rotációs kapa, a forgó pengéinek köszönhetően ugyanis gyökerestül ki tudjuk vágni vele a gyomokat, hogy azok többé ne jelentsenek gondot a kertészkedés során.

Vetőgép a magok precíz elvetéséhez

És persze ott van a magvetés is, ami szintén egy olyan feladat, ami nélkül nem tudunk kialakítani egy szép kertet. Aki már csinálta valaha, pontosan tudja, hogy bizony kell hozzá némi állóképesség és egy nagy adag türelem, hogy a magok pontosan oda essenek, ahova szeretnénk.

Ebben a műveletben nagy segítséget jelent egy vetőgép, ami lehetővé teszi, hogy a folyamat sokkal gyorsabb legyen, és kevesebb időt, illetve energiát kelljen befektetnünk. Különösen igaz ez azokra a változatokra, amiket egy traktorral tudunk magunk után húzni, ha ugyanis ezt a módját választjuk a magvetésnek, akkor nem kell talpalnunk a földön.

Láthatod tehát, hogy számos szerszám áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy a kert körüli munkákat könnyen, és nem utolsó sorban eredményesen tudd elvégezni. Meglehet némelyik munkafolyamatot kézzel is el tudnád végezni, de miért tennéd, ha az általunk említett gépekkel, eszközökkel sokkal gyorsabban és kényelmesebben tudsz dolgozni?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top