+ Színház

Elköszön a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója

zenthe ferenc színház

Simon Lajos vezetése alatt az évadonként ma már csaknem 250 előadást játszó Zenthe Ferenc Színház két díjat is nyert.

fotó: magyarnemzet.hu

Salgótarján önkormányzatának közgyűlése támogatta az ügyvezető igazgató kérését, így 2023. június 30-án távozik a Zenthe Ferenc Színháztól Simon Lajos, a színház alapító igazgatója – írta kedden a Zenthe Ferenc Színház.

Az igazgató az elmúlt 11 évben elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Salgótarjánban és egyben Nógrád megyében is megalakuljon az első professzionális színház és társulat – áll a színház közleményben.

Mint írták, Simon Lajos 2012-től vezette a salgótarjáni teátrumot. Vezetése alatt az évadonként ma már csaknem 250 előadást játszó Zenthe Ferenc Színház két díjat nyert a Vidéki Színházak Fesztiválján (2016, 2019), 2018-ban pedig átvehette a Nógrád Megyei Príma-díjat. A teátrum jelenleg kilenc előadással szerepel a Déryné Programban, mely a színielőadásokkal rosszul ellátott kistelepülésekre juttat el produkciókat.

A közlemény méltatásában szerepel, hogy igazgatása alatt a színház kialakított nyolc színészlakást, felújította a díszletraktárát, 2021 októberében pedig megnyílt a színház új játszóhelye, egy 128 férőhelyes kamaraterem. Mint írják, Simon Lajos volt az ötletgazdája és főszervezője a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztiválnak.

Érdemei közt említik, hogy igazgatása alatt a színház önálló gazdasági társasággá vált, megkapta a kiemelt minősítést.

Simon Lajos a jövőben művészeti menedzseri és produceri tevékenysége mellett közművelődési és turisztikai projektekben vesz majd részt – közölték.

A közgyűlés 2023. december 31-ig – az új igazgató megválasztásáig – Susán Ferenc produkciós igazgatót bízta meg a színház vezetésével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top