+ Design

Schneller Domonkos lett a Közlekedési Múzeum igazgatója

Schneller Domonkos

Schneller Domonkos pályázat útján nyerte el a posztot, megbízatása 2023. június 26-tól 2028. június 25-ig szól.

fotó: vasarnap.hu
Keresés a weben

Schneller Domonkos lett a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, akit a fenntartó Építési és Közlekedési Minisztérium irányítója, Lázár János öt évre nevezett ki – közölte a múzeum szerdán.

A főigazgató megbízatása június 26-tól 2028. június 25-ig szól – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy Schneller Domonkos pályázat útján nyerte el a posztot.

Mint írták, az Építési és Közlekedési Minisztérium hosszúra nyúlt átmeneti időszaknak vetett véget, amikor az elmúlt hónapokban lezajlott pályázati eljárás eredményeként Schneller Domonkos személyében megtalálta a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vezetőjét.

Az új főigazgató vállalta a feladatot.

“A megtisztelő megbízatás nagy felelősséggel jár, hiszen nehéz helyzetben, de komoly tervekkel vágok bele a múzeum csapatával együtt ebbe a ciklusba. Reményeim szerint a gazdasági helyzet stabilizálását, a vidéki és budapesti telephelyek lépésről-lépésre megújítását követően, részben azzal párhuzamosan megkezdődhet az Új Közlekedési Múzeum épületének kivitelezése az Északi Járműjavító területén.

Nagyon bízom abban, hogy az ötéves ciklus végéhez közeledve már az új épületben köszönthetjük látogatóinkat” – idézte Schneller Domonkost a kommüniké.

A kinevezett főigazgató korábban állami beruházások menedzsmentjével és városfejlesztéssel foglalkozott, 2018-tól 2022-ig a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top