+ Képzőművészet

6 ismert képzőművész illusztrálta Madách Az ember tragédiája színeit

Madách

Kortárs képzőművészek készítettek illusztrációkat Madách Imre Az ember tragédiája című drámájához az Országút című lap felkérésére.

Kortárs képzőművészek készítettek illusztrációkat Madách Imre Az ember tragédiája című drámájához az Országút című lap felkérésére.

Az Országút hat elismert kortárs magyar képzőművészt kért fel arra, hogy ábrázolja a kétszáz éve született Madách Imre drámáját.

Az alkotók végül a darab mind a tizenöt színéhez készítettek illusztrációkat. Az így megszületett alkotásokból sorszámozott, dedikált mappa készült Rajzoltunk egy költeményt… címmel – közölte az Országút pénteken.

Csurka Eszter a Menny, a Paradicsom és a Paradicsomon kívül című színeket illusztrálta, Szurcsik József az egyiptomi és az athéni színek illusztrálását vállalta, Milorad Krstic pedig a római és a konstantinápolyi színekhez készített illusztrációkat.

Orosz István az első prágai, a párizsi és a második prágai színeket választotta, Baksai József munkájaként a londoni és a falanszter szín illusztrációi készültek el, míg a három utolsó szín (Űr, Jégvilág, Paradicsomon kívül) Mayer Éva illusztrációi révén került az albumba.

„A sorozaton a festőiség és a rajzosság váltakozik, miközben a néző egy varázslatos utat tehet meg a festői és grafikai korstílusok legkülönbözőbb tájain, az expresszivitástól a karikatúrán és a szürrealizmuson át a grafiti, a sci-fi, a konceptualitás és a filmes hatások beépítéséig” – méltatja az elkészült mappát a közlemény.

A sorozatot először június 24-én a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2023 nyitórendezvényén mutatják be a Balatonföldvári Kilátóban, majd ősszel a Magyar Művészeti Akadémia rendez kiállítást az alkotásokból.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top